February 22, 2024

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis marţi la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) documentaţia necesară atribuirii contractelor pentru studiile de fezabilitate aferente construirii Drumului de mare viteză Caransebeş – Lugoj şi Drumului Expres Cluj – Dej.

„Două obiective importante pentru infrastructura rutieră din Banat şi Transilvania, mai aproape de realizare! Am transmis astăzi la ANAP documentaţia necesară atribuirii contractelor pentru: elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construirii Drumului de mare viteză Caransebeş – Lugoj; elaborarea Studiului de fezabilitate necesar construirii Drumului Expres Cluj – Dej. Durata fiecărui contract este de 21 de luni, din care 18 luni pentru elaborarea Studiilor de fezabilitate”, a scris pe Facebook directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Prin construcţia celor două sectoare de mare viteză se au în vedere mai multe obiective, printre care asigurarea accesului la reţeaua TEN-T de bază şi la reţeaua extinsă, prin construcţia coridoarelor de legătură naţională, asigurarea unei reţele de transport rutier sigure şi operaţionale, care să contribuie la reducerea numărului de accidente rutiere şi la reducerea timpilor de călătorie, îmbunătăţirea condiţiilor pentru transportul de mărfuri, asigurarea spaţiilor de parcare şi de odihnă pentru participanţii la trafic şi asigurarea măsurilor de siguranţă pentru transportatori, conform cerinţelor UE.

Cele două Contracte vor fi finanţate prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

După validarea celor două documentaţii de atribuire, CNAIR va publica Anunţurile de Participare la licitaţie şi datele limită pentru depunerea ofertelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *