May 23, 2024

Deputatul AUR de Alin Coleșa a anunțat, vineri, că va iniția un proiect de lege care să incrimineze manipularea pieței imobiliare.

„Urbanizarea înseamnă locuințe clădiri și drumuri pentru oameni și nu oameni pentru oraș. Ce s-a întâmplat în marile orașe din România a fost exact pe dos: oameni pentru clădiri. Și cum? Oamenii au niște nevoi de baza primare, dintre care locuința este principala. Asta înseamnă că există o piața potențială pentru dezvoltarea imobiliară. Când există piață, există bani iar unde există bani se strâng hoți. Cu cât sunt mai mulți banii cu atât sunt mai mulți hoți atrași. Este o mafie cu gulere albe care încearcă s fure cu acte în regulă dar în realitate manipulează piața imobiliară. Așa cum piața financiară este manipulată pentru a crește sau scădea artificial prețul la anumite acțiuni, lucru care este incriminat, așa trebuie incriminat, și voi face inițiativă legislativă pentru a incrimina, manipularea pieței imobiliare, lucru care se întâmplă în toate marile orașe din România”, a spus deputatul Coleșa.

Parlamentarul a arătat că aceste lucruri sunt posibile din cauza unor portițe pe care se strecoară așa ziși mari investitori. „Voi apela la juriști, la oameni cu experiență legislativă pentru a elabora proiectul de lege. Detaliile tehnice le vom stabili împreună. Ele vor fi raportate la niște indicatori foarte clari care înseamnă evoluția prețului, înseamnă numărul de autorizații de construire, înseamnă numărul de PUZ-uri pe care o municipalitate se extinde și criteriile pe care le cere pentru acele PUZ-uri”, a spus Coleșa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *