July 23, 2024

USR organizează, sâmbătă, un congres extraordinar în care vor fi aleşi membrii Biroului Naţional şi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

La congres, care va începe la ora 10,00, sunt aşteptaţi 600 de delegaţi.

Comisia Electorală a USR a validat, joi, candidaturile a trei membri ai partidului care s-au înscris în cursa internă pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale: Elena Lasconi, Dumitru Stanca, Octavian Berceanu.

Elena Lasconi are 52 de ani, este de profesie economist, cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcţie în care a fost realeasă în 2024. Dumitru Stanca are 59 de ani şi este cadru militar în rezervă, în prezent ofiţer de conformitate la o firmă privată din Bucureşti. Se ocupă de asigurarea conformităţii reglementărilor şi procedurilor interne cu legislaţia în domeniul prevenirii şi combaterii spălării banilor. Octavian-Alexandru Berceanu are 48 de ani şi este de profesie inginer. În prezent, este consultant pentru Banca Europeană de Investiţii în proiectul PNERP Moldova şi coordonează activitatea grupului de lucru pentru reforma în sectorul forestier. Octavian Berceanu a fost Comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu în timpul guvernării PNL-USR.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat că aproximativ 200 de persoane s-au înscris pentru un loc din cele 24 din Biroul Naţional, pe diverse liste sau independenţi.

Imediat după alegerile locale şi cele europarlamentare din 9 iunie, preşedintele USR, Cătălin Drulă, şi-a anunţat demisia din fruntea partidului. După demisia acestuia şi-au depus candidatura pentru preşedinţia partidului zece membri USR, printre aceştia numărându-se Elena Lasconi şi Cristian Seidler.

În funcţia de preşedinte USR a fost aleasă Elena Lasconi, prin vot direct, de fiecare membru de partid, pe o platformă online, aşa cum prevede statutul.

Liderul USR Cluj, Oana Murariu a anunțat că își dorește să fie parte a acestui nou început, să se implice în renașterea USR, prin experiența sa profesională și politică pe care o deține. Deputatul a sus că va candida pentru un loc în viitorul Birou Național. „Clujul este una dintre cele mai importante organizații județene a USR și cred că e firesc să existe o reprezentare a noastră în conducerea națională, pentru a putea să avem un cuvânt de spus în deciziile care ne afectează ca partid”, a anunțat Murariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *