April 12, 2024

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a participat, în perioada 16 – 20 martie 2024, la târgul educațional din Turcia, organizat de către a2 International Education Fairs. Universitatea a luat parte la acest eveniment sub egida Study in Romania, alături de alte unsprezece universități din țară, care fac parte din Consiliul Național al Rectorilor, anunță UTCN într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a patru zile, în două locații din Istanbul, respectiv în zona europeană și în zona asiatică a metropolei, precum și într-o locație din Ankara. Din cadrul delegației clujene, au făcut parte l. univ. Ramona Maria Demarcsek, consilier la Oficiul de Relații Internaționale al Centrului Universitar de Nord din Baia Mare și Ștefania-Monica Câmpean, reprezentant al Oficiului de Relații Internaționale. Participanții de la Târgul Educațional a2 International Education Fairs au reprezentat universități de pe patru continente, respectiv Europa, Asia, America de Nord și Australia. Totodată, participanții au variat atât ca interese, cât și ca profil de vârstă, fiind prezenți de la liceeni până la persoane calificate pentru studii de doctorat. După cum au informat reprezentanții UTCN, peste 150 de vizitatori ai standului UTCN și-au manifestat interesul pentru universitatea noastră, solicitând informații despre programele de studii și procesul de admitere. Printre cei interesați au fost și persoane doritoare să cunoască modalitatea de admitere pe locurile alocate românilor de pretutindeni. De asemenea, standul a fost vizitat de numeroase persoane care s-au concentrat pe domeniile de inginerie cu predare în limbă străină, în special engleză, atât pentru licență, cât și pentru masterat.

Reprezentanții UTCN au prezentat și oferta de burse TUCN Scholarship Program pentru participanții interesați de studii de masterat în limbă străină. Pe parcursul derulării evenimentului de la Ankara, standurile românești au fost vizitate de Excelența Sa, Ștefan Alexandru Tinca, ambasador al României în Republica Turcia, și de către Ramona Carteleanu, ministru consilier, care au discutat cu expozanții diverse aspecte privind studiile în instituțiile de învățământ superior din România.

În opinia reprezentanților UTCN, târgul educațional desfășurat în Turcia a reprezentat o binevenită oportunitate de promovare a ofertei educaționale a universității clujene în rândul absolvenților, părinților și tuturor studenților care au profitat de eveniment pentru a se informa cu privire la oportunitățile de admitere și de studii pe care le oferă UTCN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *