May 21, 2024

U Cluj a ratat șansa să joace o nouă finală a Cupei României, fiind învinsă de Oțelul Galați după un final dramatic de meci, în care căpitanul Universității a trimis mingea în propria poartă în minutul 90! Gazdele au înscris primele, în minutul 11, însă Nistor a restabilit egalitatea în min.45, după ce a executat impecabil o lovitură de la 11 metri. Clujenii au avut ocaziile mari ale reprizei secunde, însă portarul Pap a scos formidabil șuturile bombă de la distanță ale lui Popa. Oțelarii au mai ratat un penalty în al cincilea minut al prelungirilor, dar s-a calificat în finala Cupei, acolo unde va juca cu revelația acestui sezon, Corvinul Hunedoara.

Echipele de start:

Oțelul: Pap – Adăscăliței, Cisse, Yabre, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Pop, Bodișteanu
Rezerve: Stoian – Neagu, Rusevic, Rus, Tănasă, Malle, Telles, Jardan, Gomes Silva

U Cluj: Gertmonas – Oancea, Masoero, Kelven, Roger – Simion, Nistor, Bic, Chipciu – Silaghi, Popa
Rezerve: Gorcea – Doukoure, Pănoiu, Gheorghe, Roguljic, Anselmo, Techeres, Chintes, Peteleu

Meci cu miză uriașă pentru cele două formații, învingătoarea urmând a juca finala Cupei României, împotriva revelației Corvinul Hunedoara. Finala competiției este programată să se desfășoare pe 15 mai, la Sibiu. Universitatea joacă în această partidă în echipamemt roșu.

GOL Oțelul! CISSE scapă din marcajul lui Masoero și înscrie spectaculos cu capul din marginea careului mic, în min.12, după o lovitură directă executată bine de Bodișteanu! 1-0! Ocazie bună de egalare irosită de Roger, în min.17, dar șutul acestuia din marginea careului, dar balonul trece la câțiva centimetri de bară! Nistor are o bună oportunitate de gol, în min.28, dar mingea trimisă din loviură liberă de la 22 de metri trece mult peste transversala porții apărate de Pap. Bic șutează puternic din afara careului, în min.35, dar mingea este deviată și este doar corner pentru Universitatea. Penalty pentru U Cluj, în min.45! Cisotti îl lovește peste picioare pe Roger în mijlocul careului, iar centralul Radu Petrescu nu ezită să arate punctul cu var! GOOOOOOOOL U Cluj! NISTOR transformă impecabil penalty-ul, în min.45+1! 1-1! Final de repriză la Galați. Calificarea în finală se joacă!

Yabre are prima ocazie a reprizei secunde în min.51, când a reluat cu capul peste poarta lui Gertmonas, dintr-o centrare venită din lovitură liberă. Yabre reia pe lângă poartă din 16 metri, în min.66. Dorinel Munteanu a făcut deja trei modificări în formația sa, Ioan Ovidiu Sabău încă niciuna! Pap scoate excelent în corner șutul surprinzător dintr-o bucată a lui Popa, în min.71! Vali Gheorghe în locul lui Roger, în min.76, prima modificare la U Cluj. Rus finalizează pe lângă poartă, în min.86, după o incursiune pe partea dreaptă. Pap scoate de la vinclu șutul bombă trimis de Popa, de la 25 de metri, în min.87! GOL Oțelul! Presat de Malle, CHIPCIU trimite în propria poartă din doi metri, la o bâlbâială mare în apărarea clujenilor! 2-1! Trei minute suplimentare pentru acest meci. Penalty pentru Oțelul în min.90+4, după un fault comis de Silaghi asupra lui Malle! Același jucător execută lovitura de la 11 metri, în min.90+5, dar Gertmonas a parat! Final de meci!

Cele două formații se vor reîntâlni din nou, tot la Galați, duminică, de la ora 16.00, în etapa a cincea din play-out-ul SuperLigii.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *