July 25, 2024

Cu o deschidere strălucitoare în inima Clujului, în Piața Unirii, Galeria Annie Klaus se impune ca un spațiu de explorare a artei contemporane, aducând în atenția publicului talente remarcabile. Ultima expoziție, intitulată „Vizită în atelier” și dedicată artistului Feleki Szabolcs, a fost inaugurată cu fast vineri, într-un vernisaj la care au participat numeroși iubitori de artă. Demostene Șofron, prof. Dorel Găină și Peter Elkan au fost cei care au adus în discuție perspectivele și înțelesurile ascunse din spatele lucrărilor expuse.

Feleki Szabolcs, membru al unei familii de artiști și absolvent al prestigioaselor instituții de învățământ artistic din Cluj-Napoca, a adus în fața publicului o colecție impresionantă de picturi. Aceasta reprezintă a treia sa expoziție personală, iar privitorii au fost captivați de universul său artistic plin de culoare și expresivitate.

În cadrul Galeriei Annie Klaus, Szabolcs a dezvăluit o serie generoasă de picturi ce reflectă influențe impresioniste și fauviste. Cu o tehnica inovatoare, artistul utilizează straturi suprapuse de culoare pentru a crea imagini care par a fi construcții arhitecturale tridimensionale. Culoarea vibrantă este elementul central al lucrărilor sale. Privitorii sunt purtați într-o călătorie vizuală care amintește de atmosfera basmelor și a naturii fantastice, oferind o reprezentare vizuală ce pare desprinsă din lumea lui Alice în Țara Minunilor.

Szabolcs abordează diverse curente artistice, îmbinând expresionismul, simbolismul, figurativul și nonfigurativul într-un mod unic. Lucrările sale sunt un colaj vizual al observațiilor și sentimentelor sale, capturând esența trăirilor interioare. Prin intermediul acestui demers artistic, artistul reușește să ofere privitorilor posibilitatea de a-și regăsi copilul interior, mereu în căutarea universului fantastic.

Expoziția „Vizită în atelier” la Galeria Annie Klaus rămâne deschisă publicului, oferind o incursiune captivantă în lumea creativă a lui Feleki Szabolcs. Fiecare tablou devine astfel o fereastră către imaginația artistului și o invitație la explorarea propriilor sentimente și amintiri.

Mara A. MUNTEAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *