June 20, 2024

Aproximativ un milion de rom├óni au vizitat Turcia ├«n 2023, ├«n cre┼čtere cu 11,67% fa┼ú─â de 2022, iar dup─â scutirea de viz─â pentru intrarea ├«n aceast─â ┼úar─â autorit─â┼úile turce se a┼čteapt─â la o cre┼čtere semnificativ─â a turi┼čtilor rom├óni, arat─â datele unui tur-operator.

Potrivit Autorit─â┼úii pentru Promovarea ┼či Dezvoltarea Turismului din Turcia, aproximativ 500.000 de rom├óni au fost numai ├«n Antalya, unde autorit─â┼úile turce a┼čteapt─â o cre┼čtere de cel pu┼úin 50% a num─ârului turi┼čtilor rom├óni odat─â cu simplificarea regulilor pentru intrarea ├«n Turcia a adul┼úilor, de la ├«nceputul lunii iunie.

├Än acest context, agen┼úia Paralela45 se a┼čteapt─â la o cre┼čtere de 8% a num─ârului turi┼čtilor s─âi pe zboruri charter ┼či de 12% pe circuite, ├«n acest an.

Cu zboruri charter spre Antalya din 14 ora┼če, spre Alanya din Bucure┼čti ┼či Cluj-Napoca, spre Bodrum din Bucure┼čti ┼či multe variante de circuit care str─âbat ┼úara, reprezentan┼úii agen┼úiei se a┼čteapt─â ca Turcia s─â fie destina┼úia vedet─â a anului 2024, informeaz─â tur-operatorul ├«ntr-un comunicat.

ÔÇ×Oferta Paralela45 pentru vacan┼úe ├«n Turcia ├«n 2024 corespunde oric─ârei dorin┼úe de c─âl─âtorie, de relaxare ┼či r─âsf─â┼ú ├«n sejururile cu zbor charter ├«n Antalya, Alanya ┼či Bodrum, de c─âl─âtorii culturale prin circuite la Istanbul sau care ├«i duc din Ankara ├«n Cappadocia, din Cappadocia ├«n Gaziantep. ├Än acela┼či timp, r─âspundem constant unei cereri de c─âl─âtorii individuale la Istanbul. Intrarea cu buletinul pentru maximum 90 de zile la fiecare 180 de zile face Turcia ┼či mai atractiv─â pentru rom├óni pentru orice fel de experien┼úe de vacan┼ú─â vor s─â aib─âÔÇŁ, a declarat Ioana Burcea, director de marketing Paralela45.

Un num─âr de 15 curse charter din Bucure┼čti ┼či din ora┼čele Cluj-Napoca, Timi┼čoara, T├órgu Mure┼č, Oradea, Sibiu, Satu Mare, Bra┼čov, Suceava, Ia┼či, Constan┼úa, Craiova, Bac─âu, Baia Mare sunt organizate din luna mai p├ón─â ├«n septembrie. Una dintre cursele din Bucure┼čti se prelunge┼čte ├«n fiecare an p├ón─â la finalul lunii octombrie, c├ónd ├«n Antalya sunt temperaturi de peste 25 de grade.
Noutatea sezonului 2024 sunt dou─â zboruri spre Alanya, pe Aeroportul Gazipa┼ča, din Bucure┼čti ┼či unul din Cluj-Napoca, pentru scurtarea duratei de transfer ├«n cazul turi┼čtilor care ├«┼či petrec vacan┼úa la hoteluri din Alanya ┼či Side. O alt─â curs─â leag─â Bucure┼čtiul de Bodrum, de la ├«nceputul lunii iunie ┼či p├ón─â la sf├ór┼čitul lunii septembrie.

Pre┼úul unei vacan┼úe de var─â ├«n Alanya porne┼čte de la 1.260 de euro pentru doi adul┼úi ┼či doi copii, ├«n Kemer de la 1.282 de euro, ├«n Lara de la 1.720 de euro, ├«n Side de la 1.742 de euro, ├«n Belek de la 1.891 de euro, la hoteluri de patru stele cu all inclusive. Pre┼úul unui pachet de vacan┼ú─â ├«n Bodrum porne┼čte de la 2.058 de euro pentru doi adul┼úi ┼či doi copii, la un hotel de trei stele.

Reprezentan┼úii agen┼úiei transmit, de asemenea c─â pachetele pot fi cump─ârate ┼či ├«n rate, prin parteneriatele cu mai multe b─ânci comerciale, astfel ├«nc├ót scumpirile, inevitabile din cauza infla┼úiei din Turcia, s─â fie mai suportate mai u┼čor.

Mai multe variante de circuite ├«n Turcia, fie la Istanbul, fie la Ankara ┼či Cappadocia, ori Mesopotamia, Turcia de Nord, Cappadocia ┼či Mesopotamia, de la patru la opt nop┼úi ┼či pre┼úuri ├«ncep├ónd de la 400 de euro/persoan─â, le ofer─â turi┼čtilor posibilitatea unei vacan┼úe active, ├«n care descoper─â istoria, cultura, gastronomia ┼ú─ârii, farmecul peisajelor ┼či ospitalitatea gazdelor.

Pe zbor charter, circuite ori vacanţe individuale, Turcia este una dintre destinaţiile constante în oferta Paralela45 încă din 1990, anul înfiinţării agenţiei. Prima călătorie de grup a fost organizată la Istanbul, în iunie 1990, primul zbor charter spre Antalya a fost organizat în 1996.

Agen┼úia, care a ├«nregistrat ├«n 2023 un volum de v├ónz─âri de 60 de milioane de euro, extinde ┼či diversific─â an de an portofoliul de destina┼úii ┼či m─âre┼čte re┼úeaua de agen┼úii. Curse noi charter sunt organizate anul acesta ┼či spre Algarve/Faro ┼či Gran Canaria, iar din 27 mai deschide o nou─â agen┼úie, la Arad, ├«n urma unei investi┼úii de 35.000 de euro, parte din strategia de extindere ├«n vestul ┼ú─ârii, al─âturi de agen┼úiile din Timi┼čoara ┼či Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *