February 24, 2024

Daca vei compara ofertele de la cele mai bune saloane cu servicii de epilare definitiva vei observa ca predomina epilarea IPL in detrimentul epilarilor cu laser. IPL vine de la Lumina Intens Pulsata si nu este acelasi lucru cu laserul. Orice epilare definitiva va presupune intreruperea ciclului de crestere al parului, cu ajutorul unor fascicule de lumina concentrate. 

Dupa doar trei sedinte de tratament media foliculilor de par se reduce si cu 70%, rezultatele finale fiind de 90%-95% in cele mai bune scenarii. Echipamentele IPL se folosesc mai des pentru ca sunt si mai ieftine si mai usor de intretinut, dar la capitolul performante nu se poate discuta in aceeasi termeni cu tehnologia de ultima generatie bazata pe laser.

La o epilare definitiva laser Cluj-Napoca la salon iti vei da seama imediat ce inseamna laser si cat de important este sa ai aparatura cu laser si nu cu IPL. Razele de lumina de la laser au o anumita frecventa-la laserele dioda frecventa e 800-810nm, la Nd:YAG, ruby, alexandrite frecventele sunt mai mari, de unde si eficienta mai mare. 

Pentru IPL nu avem frecvente specifice, lumina e incoerenta mereu, frecventele medii fiind de 550-1200nm, e nevoie de foarte multe sedinte de epilare IPL ca sa vezi niste rezultate-8-10 sedinte cel putin pentru IPL, spre deosebire de cinci sau opt sedinte pentru tratamentele cu laser. Dar lumina intens pulsata promite sa fie noninvaziva la nivel de procedura, confortabila si preturile sunt mai mici pentru servicii.

La IPL putem avea safir sau cuart pentru filtrare, conducere, dispersie lumina, riscul de ardere, hiperpigmentare e mai mare, procesul nu poate fi foarte rapid. La o epilare definitiva laser Cluj-Napoca lumina e amplificata si stimulata doar prin emisie de radiatie, razele luminoase sunt paralele, au o singura culoare, avem o unda cu o frecventa si o viteza de propagare, mereu aceleasi. Laserele vor distruge doar foliculii pilosi din punctul focal al lungimii de unda emise, deci va dura mai mult sedinta de epilare.

Intervalul de repetare a sedintelor de epilare cu laser e de 4-6-8 saptamani, dupa trei sedinte vezi deja rezultate vizibile, bulbii pilosi de sub piele care nu pot fi tratati cu eficienta in cazul IPL la epilarile cu laser nu mai pun probleme.

Epilarile IPL nu sunt pentru pielea mult prea inchisa la culoare, dar sunt excelente cand firele de par sunt subtiri si deschise la culoare. Epilarile definitive cu laser sunt pentru cei cu par des si cu fire de par groase, contrastul dintre piele si par trebuie sa fie mai mare ca sa ai si cele mai bune rezultate.

Nu in ultimul rand, epilarile IPL vor insemna si par crescut mai repede intre epilari, in cazul epilarilor cu laser ai sedinte de intretinere obligatorii la 6-12 luni si rezultate care se mentin saptamani la rand fara probleme.

Asadar, cea mai buna metoda de epilare e cea cu laser, definitiva, realizata doar la salon, de catre specialisti cu experienta si aparatura cu laser de ultima generatie, intretinuta cu atentie si folosita cat mai eficient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *