July 22, 2024

O scuza buna te salveaza din cele mai neasteptate situatii. Cand nu ai raspuns la mesaje sau la SMS-uri si vrei sa nu ajungi la certuri sau la ruperea unor prietenii este mai bine sa ai la indemana cele mai bune scuze. Dar de multe ori acestea sunt inedite si au o nota de umor involuntar. Si culmea acestea vor “prinde” cel mai bine.

De cate ori nu ai uitat sa raspunzi la mesaje sau nu ai vrut sa raspunzi si ai stat stresat pana ai gasit scuza perfecta. Cei care au trecut deja prin multe astfel de experiente stiu deja cat de mult conteaza sa te gandesti la toate dinainte si sa ai scuzele gata “fabricate” si pregatite sa fie “trimise” catre cei de la care ai primit mesajele buclucase.

Un lesin, doar atat, un lesin, nimic mai mult. Daca ai primit un mesaj sau un SMS si nu ai raspuns deloc la el pentru ca ai uitat poti sa invoci scuza clasica cu lesinul. Ai fost atat de entuziasmata si nerabdatoare sa raspunzi sau poate ca ai primit respectivul mesaj ca ai… lesinat. Si e de inteles daca cel de la care ai primit mesajul e o persoana draga de care nu mai stiai de multa vreme nimic sau pe care nu ai mai avut ocazia sa o mai vezi de ani buni. Lesinul poate fi unul mai light asa, nu neaparat cel intalnit cand ai probleme de sanatate, dar oricum scuza e una foarte buna si arata celui care nu a primit raspunsul asteptat cat de important este pentru tine.

Gura lumii adevar graieste. Alta scuza buna si haioasa pentru ca momentul in care uiti sa mai raspunzi sau poate nu vrei si e chiar iubi cel care ti-a scris recent este cea legata de superstitii. Cu totii avem superstitii si daca vei cauta pe Internet vei gasi mii de astfel de superstitii legate practic de orice. Asa ca si in cazul textelor trimise pe diverse canale de comunicare ai putea gasi superstitii legate de ruinarea relatiilor daca tot vorbesti doar prin mesaje. Mai bine vorbesti cu el in persoana sau la telefon, ca asa spune superstitia practic, nu? Tu poti sa iesi bazma curata si sa nu fii pusa in situatia in care sa ai de dat explicatii peste explicatii si sa mai intervina si gelozia.

Un oftalmolog mult prea curios. Poate cea mai des invocata scuza cand nu ai raspuns deloc la mesaje sau la SMS-uri e cea legata de ochi. Daca nu vezi bine nu ai cum sa raspunzi, nu? Asa ca poti sa le spui celor care nu primesc raspunsuri din partea ta ca ai fost la oftalmolog si ca ai picaturi de dilatare puse in ochis si nu vezi aproape nimic. Te gandesti la sanatatea ta pana la urma si e firesc sa ai si niste controale mai amanuntite facute la un moment dat. Oricum lumea intelege cand aude de medici si de controale, vei iesi bine oricum, stai fara grija😊.

Soferul prudent. Alta scuza interesanta pentru momentul in care nu vrei sa raspunzi la mesaje sau ai uitat sa raspunzi la cele primite e legata de sofat. Daca esti sofer poti sa le spui tuturor celor care te trag de maneca pentru ca nu raspunzi ca nu vrei sa mori la volan si sa faci accidente pe sosele. Mai bine esti sanatos si ajungi teafar/a la destinatie si raspunzi mai tarziu, poate a doua zi, decat sa risti sa faci rau si altui conducator auto si celor care se afla cu tine in masina poate. E cea mai buna si cea mai safe scuza daca conduci si daca ai de facut si drumuri mai lungi cam in fiecare zi.

Un Send poate face diferenta… De cele mai multe ori suntem pe fuga si incercam sa raspundem cat putem de repede la mesaje sau la SMS-uri. Scriem mesajele, totul e O.K. dar uitam sa mai apasam si butonul Send si asa nu raspundem. Dar nu pentru ca nu vrem sau pentru ca uitam din graba, nu. Nu apasam Send pentru ca oamenii ce au proiectat aplicatiile de SMS sau cele de mesagerie instant nu s-au gandit sa le trimita automat cand termini de scris. Da, asta e raspunsul, asta e explicatia. Ei sunt de vina pana la urma😊.

Ti-a fost putin fomica… De multe ori poti sa te afli in momente nepotrivite atunci cand cineva iti trimite mesaje. Si ca sa nu te mai gandesti la alte motive pentru care nu ai raspuns mai bine ii spui ca mancai, probabil. Asta chiar daca nu mancai mereu si nici nu stai la masa de cinci-sase ori pe zi. Dar e o scuza pe care oricine o intelege mai ales daca esti mereu pe fuga si ai cele mai bune intentii si mai vrei sa nu mai stai sa inventezi scuze dintre cele mai interesante.

Telefonul a ramas fara baterie. E o scuza deja clasica, dar inca „tine”. Daca nu vrei sa te complici prea tare cu tot felul de explicatii pe care nici tu nu le mai crezi poti apela la vechea scuza cu telefonul care a ramas fara baterie, ai uitat sa il mai incarci sau nu ai avut timp, asa ca nu ai putut sa mai raspunzi pana nu ai ajuns la o priza. Daca esti si asa foarte ocupat te va intelege toata lumea mai ales daca ai si un telefon cu baterie mai mica si il folosesti intens in orice fel de imprejurare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *