June 24, 2024

Daca esti in cautarea unui film relaxant de weekend si vrei o comedie Ticket to Paradise sau Bilet pentru Paradis ar fi o alegere perfecta. Regizat de Ol Parker, Ticket to Paradise este o comedie romantica spumoasa, in care George Clooney si Julia Roberts sunt un cuplu divortat de ceva timp care incearca sa opreasca nunta fiicei lor cu un baiat de pe o insula indepartata, poate mult prea indepartata.

Filmul a avut premierea in Barcelona pe 8 septembrie 2022, a fost lansat in Marea Britanie in 20 septembrie si in SUA a ajuns de abia pe 21 octombrie in cinematografe, distribuit de Universal Pictures. Inca de la primele cadre ale filmului iti aduci aminte de replica lui James Stewart din The Philadelphia Story, film din anii 1940: „Cea mai frumoasa priveliste in aceasta lume frumoasa, fina, rafinata este clasa privilegiata bucurandu-se de privilegiile sale”.

Clasa privilegiata din filmul lui Ol Parker nu este formata doar din arhitecti de succes, dealeri de arta, absoventi de facultati de top cu buzunarele doldora de bani ca sa isi permita si vacante de lux in Bali. In ea sunt incluse si cele doua superstaruri George Clooney si Julia Roberts care isi fac aparitia mai mereu in cursul filmului si care dovedesc ca sunt actori de top care stiu foarte bine ce inseamna bogatia si nu e neaparat sa o mimeze, sa o joace in fata camerelor de filmat.

Practic tot filmul se bazeaza pe aceste staruri uriase si restul actorilor sunt mai mult de umplutura, avand si prea putine scene in care chiar iti poti da seama de valoarea lor.

Intrebarea care ar putea sa se nasca in mintea privitorilor ar fi alta: cum au ajuns asa actori mari sa joace in comedii „subtirele” si in filme fast-food? Raspunsul nu poate fi decat unul singur: a fost o provocare pe care actorii au acceptat-o si bine au facut.

Povestea e destul de simpla: Lily termina facultatea si pleaca in vacanta in Bali, alatui de prietena sa, Wren, cele doua personaje fiind interpretate de Kaitlyn Dever si Billie Lourd. La intoarecerea din vacanta tanara urma sa se duca la o firma de avocatura de top pentru ca terminase Dreptul. Dar in Bali Lily se indragosteste de un femier de iarba de mare, Gede, interpretat de Maxime Bouttier si amandoi decid sa se casatoreasca acolo. In loc sa se bucure de vacanta si de prezenta prietenei sale vedem o Lily care e topita dupa iubitul din Bali, care a si salvat-o din apa cand disparuse ambarcatiunea care le lasase in ocean. Filmul nu prea ne da multe sanse sa vedem chimia dintre cele doua personaje indragostite, asa ca putem presupune ca fix in ziua in care s-au indragostit s-au si decis sa se casatoreasca. Co-scenaristii Parker si Daniel Pipski se folosesc de povestea lui Lily si o transforma intr-o scuza ca sa ii aduca in scena pe cei doi grei, Clooney si Roberts, David si Georgia mai exact, personajele lor, parintii lui Lily.

Relatia dintre Lily si iubit e mai puternic pusa in evidenta in film, asta chiar daca scenele cu parintii mai trezesc niste zambete si niste crize de ras daca esti in sala. Nici Georgia nu terminase cu relatiile, desi era divortata. Avea un iubit nou, pilot, pe care sotul il cunoscuse pe avion, si iubitul a venit si el in Bali sa o ceara de sotie pe Georgia, deci povestea se complica si mai mult.

In afara de tot ce se intampla in resortul de lux din Bali si de incercarile disperate ale parintilor de a fura inele, de a pune bete in roate copiilor ca sa nu se casatoreasca mai vedem si scene in care Gede e alaturi de familia sa, vedem peisaje deosebite din zona si cum se desfasoara viata de zi cu zi in Bali.

Ticket to Paradise, firul narativ al filmului, nu prea e interesat deloc de dinamica familiala sau de orice are legatura cu Bali. Doar niste traditii nuptiale locale recreate cu prea putin entuziasm vedem, in rest e doar despre Clooney si Robert si despre o Lily care vrea neaparat sa se casatoreasca. Dar e nevoie de acceptul parintilor fetei, asa ca pana la urma se va da si binecuvantarea parinteasca si totul ajunge la un final si la nunta si petrecere de nunta.

Tot ce se mai intampla in film e doar un zgomot de fundal si un pretext perfect sa ii ai impreuna in foarte multe scene comice pe Roberts si Clooney. Wren pare uitata de toata lumea, Billie Lourd interpreteaza insa foarte bine rolul mult prea sters, dar reuseste sa fie mai memorabila decat mireasa. Ca o razbunare firul narativ pare ca uita de existenta ei periodic.

Mixul ciudat de romantism si comedie e ridicat la alt nivel de cele doua staruri, Roberts si Clooney, care salveaza pana la urma un film care nu ar fi adus atat de multi spectatori in salile de cinema. E un film ce merita vazut in weekend si cu siguranta vei rezona cu mai multe momente in care parintii sau fiica incearca sa obtina ce vor cu orice pret. Dar nu te astepta sa fie un film de care iti vei aminti peste ani, pentru ca pana la urma se incadreaza in randul filmelor fast-food, cum am mentionat deja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *