November 2, 2024

Cum iti dai seama ca ai in mana o carte buna? Daca nu ii poti intui finalul sau nu stii la ce sa te astepti cand ai mai dat o pagina atunci stii ca ai o carte excelenta si merita sa o citesti pana la capat. Nu toate cartile au momente de suspans si rasturnari de situatie interesante care te tin acolo, intre paginile cartii, ore intregi. Sunt totusi cateva care au reusit sa impresioneze si pe care le poti citi linistit in serile de lectura din sezonul rece.

Rasturnarile de situatie sunt pana la urma cele care vor atrage atentia si te vor tine aproape de firul epic al unei carti. Daca totul e monoton si predictibil atunci nu vei mai continua sa citesti, nu? De lucrul asta si-au dat seama multi autori de carti si au inclus in scriitura lor cele mai interesante si mai neasteptate rasturnari de situatie. In continuare ai cateva recomandari de carti excelente cu rasturnari de situatie la care nu ai cum sa te astepti, perfecte pentru serile friguroase care vor tot urma.

Corpuri ascunse de Caroline Kepnes. Daca esti in cautarea unei carti care sa te surprinda la fiecare pagina rasfoita volumul lui Caroline Kepnes este pentru tine. E o continuare a celebrului roman din 2014 „You”. „Corpuri ascunse” are cinci rasturnari de situatie spectaculoase. Personajul principal, un scriitor, Joe Goldberg, urmareste si ucide femei. Atitudinea sa ne impresioneaza de prima data, de la primele descrieri ale „muncii” sale, il vei indragi chiar daca nu esti de acord cu ceea ce face. La un moment dat te intrebi cat de implicat e cititorul in poveste si ce rol ajunge sa joace insusi cititorul cartii. Cartea incepe cu o poveste de dragoste, ca orice roman bun, dar continua intr-o maniera deloc asteptata, intensitatea scenelor care ti se dezvaluie in fata ochilor distrang atentia de la rasturnarile de situatie gandite in cel mai mic detaliu. E un volum care merita citit pana la ultima pagina si care merita trait la fiecare rasturnare de situatie.

Fata din tren de Paula Hawkins. „Fata din tren” e unul dintre cele mai bune thrillere psihologice scrise de o autoare britanica. A aparut in 2015 si de atunci a fost cumparat in milioane de exemplare si are si o ecranizare excelenta ce merita urmarita. Cartea e perfecta pentru cei care adora misterul si vor un roman care sa ii tina cu sufletul la gura pana la final. Cu descrieri interesante si rasturnari de situatie la care chiar nu te astepti, „Fata din Tren” nu te va lasa sa te departezi de carte.

Povestea e fascinanta si ea. Rachel, o tanara alcoolica, trece mereu pe langa casa ce era odata a sa si a fostului sot, asta in timp ce se afla in tren. Vede de fiecare data un cuplu ce locuia acolo si incepe sa fie obsedata de viata lor atat de autentica si de frumoasa, de relatia lor aproape perfecta. La un moment dat incepe sa suspecteze ca ar fi ceva intre ei, ca se intampla ceva si devine obsedata de cuplul respectiv.

Scriitura si nararea intamplarilor sunt atat de bine gandite si prinse intre paginile cartii incat intreaga poveste pare a fi spusa de un narator aflat undeva langa personajul principal. Cu siguranta vei gasi acest volum ca fiind unul dintre cele mai interesante si mai bune pe care le-ai citit in ultima perioada. Si daca vrei sa vezi si o reprezentare a celor istorisite in care te poti uita dupa si la film, ca un bonus.

Insula Shutter de Dennis Lehane. Ar putea fi cea mai buna carte pe care ai citit-o vreodata. Actiunea romanului are loc in 1954, e vorba despre crima si despre suspans, mult suspans. Te vei intreba, pe masura ce rasfoiesti paginile volumului, ce se va mai intampla, asa ca nu o vei lasa din mana pana nu o vei termina. La un moment dat te vei intreba cat e fictiune si cat e realitate, vei fi uimit de rasturnarile de situatie de pe parcurs si vei avea la ce sa te gandesti chiar si dupa ce termini cartea.

Povestea din paginile volumului e despre un cuplu de investigatori care ancheteaza cazul disparitiei unui pacient dintr-un spital de bolnavi psihici care au comis si crime. Spitalul se afla pe o insula de pe coasta Masschusetts, peste tot in jur ai doar ocean, apa. Suspansul se combina in mod armonios cu personaje misterioase, toata lumea ascunde ceva si se inscrie in tot ce inseamna insula Shutter.

Inainte sa adorm de S. J. Watson. Alt thriller psihologic care a avut parte si de o ecranizare excelenta e „Inainte sa adorm”. Povestea e oarecum una simpla: avem un personaj amnezic care trebuie sa descopere adevarul din spatele identitatii sotului, asta inainte sa uite totul din nou. Femeia de 40 de ani, personajul principal, se numeste Christine Lucas si se trezeste in fiecare dimineata crezand ca e ziua sa de nastere, asta desi au trecut zece ani de la acea zi…

Sotul sau ii spune ca nu are probleme cu memoria de scurta durata si ca sufera de amnezie disociativa din cauza unei traume suferite recent. Un accident de mai bine de 30 de ani i-a provocat aceasta suferinta, pe care o are chiar de cand s-au mutat la Londra. Volumul va explora toate posibilitatile relatiei si ale incercarilor de a afla ce se intampla cu adevarat cu personajul cartii.

Lucrurile devin si mai interesante, la fel si rasturnarile de situatie. Christine incepe sa isi dea seama ca sufera de pierderi de memorie grave, sotul incearca sa ii reaminteasca in fiecare dimineata ce s-a intamplat cu o zi in urma. Dar cum stii daca sotul minte sau spune adevarul daca nu iti amintesti nimic? Ceea ce spune sotul nu corespunde aproape deloc cu amintirile femeii si de aici si suspiciunile ei care se tot aduna… E o poveste pana la urma a obsesiei, a iubirii si a indoielii care te va captiva de la primele randuri si te va determina sa nu lasi cartea din mana pana ce nu o vei termina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *