October 4, 2024

Putina lume mai citeste o carte inainte de culcare. Cei mai multi prefera sa stea cu ochii in telefoane, laptop, tableta sau sa asculte muzica in timp ce mai lucreaza tot pentru job. Dar cititul nu poate fi inlocuit de nimic si e recomandat in detrimentul ecranelor care ne distrug ochii si creierul incet, incet. Si daca nu stii ce sa mai citesti inainte de culcare noi venim cu recomandari excelente numai bune de pus pe noptiera.

Ce beneficii are cititul inainte de culcare? Multe. Scapi de stres si de anxietate, reusesti sa te relaxezi, sa adormi mai usor, mai lasi din mana telefon, tableta, laptop. Mintea nu mai este axata doar pe problemele de zi cu zi, uiti pe moment de job, de tot vei avea de facut in continuare ca sa isi castigi existenta si sa te descurci cumva. Respiratia este incetinita, te calmezi, somnul adanc nu va mai fi o problema pentru tine. Iti pui si creierul la contributie, cititul este excelent pentru el, esti mai creativ si te protejezi de boala Alzheimer.
Acestea fiind beneficiile cititului inainte de a adormi iata cateva propuneri de carti bune pe care le poti tine langa pat, pe noptiera pentru a le citi rand pe rand in liniste si relaxare deplina.

Mary Jane de Jessica Anya Blau. Este un roman placut, cu o scriitura foarte bine pusa la punct, un roman care imbina un fir epic interesant cu o modalitate unica de abordare a subiectului tratat. Mary Jane a fost crescuta intr-o familie conservatoare cu gandul ca va fi o fata buna. O fata draguta. Dar cand fata isi gaseste un job de vara in gospodaria unui medic, tanara de 14 ani se confrunta cu un stil de viata ceva mai libertin care ar face-o pe mama sa sa roseasca pe loc. Tine cu sfintenie secretele doctorului, indentitatile a doi invitati ai casei pusi pe petrecere mereu, dar se gandeste cu seriozitate la ce vrea sa faca cu al sau viitor, cum sa arate viitorul sau pe termen lung. Un roman captivant si relaxant care isi merita cu siguranta locul pe noptiera de la langa pat.

Calatoria mea remarcabila de Katherine Johnson. E o opera aparte, un memoriu publicat dupa moartea autoarei, in 2021. Katherine Johnson a avut o viata de poveste care merita sa ajunga la urechile si sub ochii cat mai multor oameni. A primit Medalia Prezidentiala a Libertatii, a lucrat ca un computer uman la NASA si a fost portretizata cum nu se poate mai bine de catre Taraji P. Henson in filmul „Hidden Figures”. In 2020 a decedat la varsta de 101 ani lasand in urma o viata plina de realizari si o carte pe care e musai sa o parcurgi intr-o seara, doua, inainte de culcare.

Ultima gradina din Anglia de Julia Kelly. Romanul e unul cu adevarat fascinant, care te poarta prin timp si epoci despre care, probabil, stii destul de multe lucruri. Actiunea penduleaza intre momente din era Edwardiana, Al Doilea Razboi Mondial, zilele din prezent. In centrul atentiei se afla un grup mic de femei care au legatura cu o proprietate imobiliara exceptional. In 1907, Venetia primeste misiunea sa se ocupe de designul gradinilor Casei Highbury. Peste cateva zeci de ani, in 1944, trei angajati Highbury impartasesc o pasiune pentru verdeata, natura si un secret important. In zilele moderne ale prezentului, cei mai mari fani ai Venetiei isi asuma rolul de restauratori ai gradinilor Casei Highbury exact asa cum erau odinioara. Vor descoperi secrete uriase din trecutul plin de povesti al proprietatii. E o carte pe care cu siguranta nu o vei lasa din mana odata ce te apuci de citit inainte de culcare.

Arta rabdarii: cautand leopardul de zapada in Tibet de Sylvain Tesson. Un roman tulburator si fascinant, scris intr-o maniera foarte usor de citit inainte de culcare si de inteles. Dupa ce se trezeste dintr-o coma adanca, turistul francez si scriitorul Sylvain Tesson se pregateste sa plece in Tibere, unde entuziastii leopardului de zapada asteapta luni ani pentru a vedea animalul in carne si oase. Cu lux de amanunte si cu atentie la detaliile relatate, Tesson isi aminteste propriile experiente asteptand leopardul de zapada. O carte care te va captiva de la primele randuri, cu descrieri fabuloase si cu o documentare poate mai serioasa decat pare. Rabdare, curaj si un gram de noroc, pe toate le va avea personajul romanului. Ramane sa descoperiti in paginile cartii totul despre arta rabdarii si despre Tibetul de care se tem multi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *