June 25, 2024

Dup─â cum ne-au informat reprezentan╚Ťii Inspectoratului de Poli╚Ťie Jude╚Ťean Cluj, ├«ntr-un comunicat transmis redac╚Ťiei, ├«n ziua alegerilor, 9 iunie 2024, au fost sesizate 42 de incidente, din care 30 posibile infrac╚Ťiuni legate de procesul electoral, opt nu s-au confirmat, iar ├«n alte patru au fost dispuse verific─ârile legale.

├Än ceea ce prive╚Öte frecven╚Ťa faptelor sesizate, 16 % f─âceau referire la continuarea campaniei electorale, 66 % la fraud─â la vot, iar restul pentru alte fapte. De asemenea, cit├ónd acelea╚Öi surse au fost constatate cinci contraven╚Ťii, o amend─â ├«n valoare de 1.400 de lei ╚Öi patru avertismente.

├Än cadrul ac╚Ťiunilor desf─â╚Öurate de poli╚Ťi╚Öti ├«n trafic ├«n ziua votului, au fost verificate peste 300 de vehicule, fiind aplicate 39 de sanc╚Ťiuni contraven╚Ťionale.

Pentru a asigura climatul de ordine public─â, protec╚Ťia sec╚Ťiilor de vot, transportul materialelor electorale ╚Öi a dosarelor cu rezultatele vot─ârii ╚Öi a verifica sesiz─ârile cu privire la comiterea unor fapte ilegale s├ómb─ât─â ╚Öi duminic─â la nivelul jude╚Ťului Cluj au fost mobiliza╚Ťi peste 900 de angaja╚Ťi ai Ministerului Afacerilor Interne.

├Än continuare, efectivele MAI asigur─â m─âsurile de protec╚Ťie la 119 sec╚Ťii de vot. ÔÇ×Datorit─â bunei organiz─âri ╚Öi a mobiliz─ârii exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne la nivelul jude╚Ťului ╚Öi-au ├«ndeplinit obiectivul principal de a asigura desf─â╚Öurarea acestor alegeri ├«n condi╚Ťii de siguran╚Ť─â pentru ca cet─â╚Ťenii s─â-╚Öi poat─â exercita liber dreptul constitu╚Ťional la vot.ÔÇŁ, transmit poli╚Ťi╚Ötii clujeni.

(T.S.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *