July 23, 2024

550 de candidați, care au studiat în limba minorităților naționale, au susținut, vineri, 5 iulie 2024, proba scrisă la limba și literatura maternă din cadrul Examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj într-un comunicat de presă. 

Citând aceleași surse, la nivelul județului Cluj, nu s-au înregistrat absenți, nu au existat situații de fraudă sau tentativă de fraudă. Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă la Limba și literatura maternă – proba E.b) au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, vineri, 5 iulie 2024, de la ora 15:00. Afișarea primelor rezultate va avea loc luni, 8 iulie, (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00-18:00, în aceeași zi. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. Informații utile cu privire la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024 sunt disponibile, accesând următorul link: https://www.isjcj.ro/bacalaureat-2024/

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj pun la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Examenului Național de Bacalaureat 2023_Ministerul Educației – 0800 801 100, I.Ș.J. Cluj – 0800 816 264.

T.S.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *