June 20, 2024

O persoan─â a murit ┼či alte ┼čapte au fost r─ânite ├«n urma pr─âbu┼čirii unui pilon de teleferic ├«n apropierea sta┼úiunii turce┼čti Antalya, au anun┼úat vineri autorit─â┼úile, noteaz─â AFP.

Elicoptere echipate cu camere de vedere pe timp de noapte┬áau fost chemate pentru a salva 184 de persoane r─âmase blocate ├«n cabinele telefericului, a declarat primarul ora┼čului Antalya, Muhittin Bocek, ├«ntr-un comunicat.

ÔÇ×Echipele noastre de speciali┼čti sunt la fa┼úa locului. Dac─â vrea Allah, ├«i vom salva pe to┼úi ├«n scurt timpÔÇŁ, a declarat Bocek.

Ministrul turc de interne, Ali Yerlikaya, a declarat c─â decesul ┼či r─ânile s-au produs atunci c├ónd una dintre cabinele telefericului Sarisu-Tunektepe a c─âzut ├«ntr-o zon─â st├óncoas─â dup─â pr─âbu┼čirea pilonului.

Cinci persoane care se aflau ├«n cabin─â au fost evacuate cu elicopterul, ├«n timp ce alte dou─â ├«nc─â a┼čteapt─â s─â fie salvate, a indicat el pe re┼úeaua social─â X.

Aproximativ 110 salvatori au fost trimi┼či la locul accidentului, a precizat Yerlikaya, ├«n timp ce al┼úi speciali┼čti ├«n alpinism au fost trimi┼či cu avionul din alte regiuni ale Turciei.

Un grup de 10 deputa┼úi din opozi┼úiei s-a deplasat, de asemenea, la fa┼úa locului pentru a ÔÇ×investiga ├«n detaliu accidentulÔÇŁ, a declarat Ozgur Ozel, pre┼čedintele Partidului Republican al Poporului (CHP).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *