January 13, 2025

Absolvenții clujeni de gimnaziu își completează începând de azi, 11 iulie 2024, alături de părinți și profesorii diriginți opțiunile pentru liceu în cadrul admiterii în învățământul liceal 2024-2025. Perioada de completare a fișelor cu opțiunile absolvenților se încheie în data de 22 iulie 2024. Totodată, miercuri, 11 iulie 2024, s-a publicat ierarhia la nivelul județului Cluj a absolvenților clasei a VIII-a care participă la admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2024-2025.

Ierarhia are un caracter orientativ și este distinctă de repartizarea computerizată, potrivit Ministerului Educației. Ierarhizarea absolvenților poate fi consultată prin accesarea linkului admitere.edu.ro.

Pe perioada completării opțiunilor este recomandat ca părinții și candidații să verifice corectitudinea datelor din fișa listată de calculator în vederea corectării eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listării fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată.

Termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean este 22 iulie 2024. Tot în 22 iulie 2024 se va transmite baza de date de la centrul de admitere județean la Centrul național de admitere. În data de 23 iulie 2024 se vor verifica și corecta eventualele erori din bazele de date și se vor transmite modificările la comisia națională. De asemenea, se vor corecta erorilor cu confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată.

În data de 24 iulie 2024 va avea loc repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a și comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal.

La repartizarea computerizată, în cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, ierarhizarea se face în ordinea criteriilor: 1) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; 2) nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale; 3) nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale; 4) nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.

În procesul de admitere computerizată, la medii egale, fără posibilitatea de departajare după aplicarea tuturor criteriilor, a doi sau mai mulți candidați care optează pentru aceeași specializare și unitate de învățământ sunt admiși toți candidații aflați la egalitate.

T.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *