April 12, 2024

Senatorul Adrian Oros. liderul organizației clujene a Partidului Forța Dreptei, susține că decizia ÎCCJ dovedește că hotărârea inițială a Biroului Electoral Central a fost una determinată de o majoritate politică ostilă democrației, controlată de PSD(pnl), care, spune parlamentarul, a eșuat lamentabil în încercarea de a împiedica candidatura alianței Dreapta Unită.

„PSD(pnl) a procedat acum, exact cum a procedat pe vremuri când nu a deschis suficiente secții de votare în străinătate, sperând că astfel opoziția va aduna mai puține voturi.

Pentru ce să nu lași opoziția să se manifeste, dacă oricum pretinzi că românii te votează?
Dintr-un singur motiv: frica. Practic, PSD(pnl) și-a divulgat frica, la fel cum a făcut-o refuzând să organizeze alegeri (conform deciziei definitive a instanței) în peste 60 de localități rămase fără primar.

Tot de frica confruntării cu românii, încălcând Constituția și orice norme legale au comasat alegerile. Speră că prin mobilizarea primarilor, pot evita să răspundă oamenilor despre problemele reale ale României: prăbușirea economiei, degradarea societății românești și numeroasele măsuri contra interesului societății, unele luate în ciuda protestelor vehemente. Amintesc aici creșterile de taxe și impozite, perpetuarea pensiilor speciale, plafonarea cash-ului etc.

Am avut încredere în justiție. Judecătorii care au luat decizia au demonstrat că pot apăra democrația din România în ciuda presiunilor politice”, susține Oros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *