May 23, 2024

Cei trei tenori de excepție, Alin Stoica, Vlad Miriță și Ștefan von Korch vor concerta împreună într-un turneu inedit intitulat „3 Voci Magnifice”, care promite să aducă rafinamentul muzical și emoțiile profunde în inimile melomanilor din întreaga țară. Evenimentul de debut al acestui turneu spectaculos va avea loc pe data de 7 mai, în Cluj-Napoca, la Casa de Cultură a Studenților, de la ora 19:00. Cu siguranță, va fi o seară memorabilă, unde publicul va fi purtat într-o călătorie muzicală de neuitat.

Reunind cele mai apreciate canțonete precum „O Sole Mio”, „Granada” și „Valencia”, alături de arii celebre din opere precum „Rigoletto”, „Traviata”, „Bărbierul din Sevilla” și „Elixirul Dragostei”, acest turneu promite să ofere o experiență muzicală de excepție, în care virtuozitatea și emoția se vor împleti într-un mod unic și captivant.

Un aspect deosebit al acestui eveniment este prezența Orchestrei Simfonice Valahia, care îi va însoți pe cei trei soliști în interpretările lor magistrale. Orchestra și-a dovedit deja calitățile de excepție, acompaniindu-l pe celebrul Placido Domingo în concerte de succes desfășurate în București și Cluj-Napoca, în luna noiembrie a anului precedent.

Într-un mesaj special, tenorul Ștefan von Korch invită publicul la acest spectacol unic, comparându-l cu o „primăvară muzicală”, în care emoțiile, nostalgia și bucuria se vor împleti într-un amalgam de melodii fermecătoare. Alin Stoica, celălalt tenor de renume, așteaptă întâlnirea cu publicul din fiecare oraș, cu bucuria de a împărți scena cu colegii săi dragi. Vlad Miriță completează, subliniind că muzica este cel mai scurt drum spre inima publicului, iar ei sunt onorați să îl parcurgă împreună.

Desfășurat în mai multe orașe din țară, turneul „3 Voci Magnifice” va poposi în locuri precum Sibiu, Arad și Constanța, oferind astfel oportunitatea tuturor iubitorilor de muzică să se bucure de această experiență.

Tenorul Alin Stoica

Alin Stoica este singurul tenor român care, la finalul anului trecut, a performat în cadrul concertului de Crăciun de la Vatican şi a fost invitatul Papei într-o întrevedere privată. Solistul este şi unicul deţinător din România al premiului Luciano Pavarotti. Pe scena Operei Naţionale din Bucureşti se remarcă în “La Traviata”, ”Carmen” sau ”La Boheme.”

Premiul “Luciano Pavarotti” dobândit în 2017 i-a fost înmânat de însăși soția celebrului tenor, Nicoletta Mantovani alături de premiul al II-lea și premiul publicului “ Vota la voce “ ambele obținute în cadrul festivalului de la Sarzana, Italia. Datorită acestei reușite, tenorul Alin Stoica a primit invitația de a cânta la Concertul omagial cu ocazia împlinirii a zece ani de la dispariţia lui Luciano Pavarotti la Arena di Verona alături de nume sonore din lumea muzicii cum ar fi: Placido Domingo, Jose Carreras, Andrea Bocelli, Il Volo, Eros Ramazzotti, soprana Angela Gheorghiu și alții.

 Tenorul Ștefan Von Korch 

Este singurul solist român ce a luat parte la turneul China 2023 Tour alături de Orchestra Reino de Aragón din Spania, sub bagheta dirijorului Ricardo Casero, turneu în cadrul căruia a concertat inclusiv pe scena prestigioasei Zhuhai Opera House. Ştefan von Korch este aclamat pentru acutele remarcabile, ce îi permit inclusiv abordarea celor mai înalte partituri scrise pentru vocea de tenor, ca rolul din opera “I Puritani.”

Are în palmares roluri în 3 premiere naţionale absolute: opera “I Puritani” la Opera Română din Cluj-Napoca (2016), opera “La Sonnambula,” de Vicenzo Bellini, ce a avut loc în cadrul Festivalului Virginia Zeani din Târgu-Mureş (2018) şi prezenţa pe scena Sălii Radio din Bucureşti în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice “Messa di Gloria” de Rossini (2019). În anul 2022 şi-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului “Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca. Pe plan internaţional a concertat la Metropolitan Concert Hall Tokyo, Zhuhai Opera House, Nanjing Poly Grand Theatre şi Chongqing Grand Theatre, Opera Kaiserslautern Germania, Teatro Verdi Padua Italia, Sala de concerte a Academiei de Muzica Zurich, Teatrul National Bratislava. Din acest an, tenorul Ştefan von Korch a devenit şi promotorul concertelor Musical Extravaganza, evenimente care apropie scena lirică de publicul de toate genurile, la Sala Dalles din capitală.

Tenorul Vlad Miriță

Vlad Miriţă este un maestru al crossover-ului şi reuşeşte să creeze punţi interesante între sfera pop şi cea a muzicii culte. Îşi leagă numele de participarea României la Eurovison în 2008, alături de Nico, dar şi de apariţii pe scena Operei Naţionale din Bucureşti şi pe alte scene de marcă, în roluri lirice. Dacă în zona lirică a făcut impresie în producţiile “Tosca”, “La Traviata,” “Aida,” “Lucia di Lammermoor,” “Văduva veselă,” şi a primit Premiul Teatrului de Operă din Viena şi a cântat de numeroase ori alături de reputata soprană Mariana Nicolesco, în universul Disney vocea sa este identitatea sonoră a foarte îndrăgitului Hugo din filmul de animaţie “Cocoşatul de la Notre-Dame” şi a altor personaje.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *