June 24, 2024

La Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca au loc joi, 8 februarie, alegeri pentru funcția de rector. În cursa pentru cea mai importantă funcție din cea mai mare universitate din țară s-a înscris un singur candidat. 

Este vorba despre actualul rector, Daniel David, care își încheie primul mandat. Cel mai probabil după ziua dejoi, va mai primi și mandatul cu numărul doi, care va fi de cinci ani.

Urnele s-au deschis la ora 9.00, membrii comunității UBB cu drept de vot putând să să se prezinte la cabinele de vot până la ora 17.

În proiectul de candidatură intitulat „Programul „UBB Q-Optimum” (2024-2029)”, Danile David propune stabilizarea și dezvoltarea UBB în liga „world-class” ca o universitate europeană care, spune profesorul, prin misiunea academică, să ducă la nivel internațional valorile și cunoașterea națională și europeană și să aducă și valorifice la nivel național cele mai bune practici europene și internaționale. „În acest demers, cu inteligență/înțelepciune și creativitate, cooperând cu încredere, trebuie să găsim cele mai bune soluții (de aici „Optimum”) la provocările/întrebările majore cu care se confruntă lumea și mediul academic astăzi, care nu mai sunt în cadrul unei paradigme cunoscute, ci vizează schimbări paradigmatice fundamentale (de aici „Q” – „Questions”). Această viziune bazată pe cunoaștere față de politicile academice moderne trebuie implementată cu optimism și curaj (de aici mottoul „Sapere aude”)”, se arată În program.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *