June 24, 2024

Antreprenorii clujeni sunt invitați să-și prezinte provocările cu care se confruntă și soluțiile pe care le propun pentru dezvoltarea mediului de afaceri în cadrul unui eveniment organizat de deputatul USR de Cluj, Viorel Băltărețu. Dezbatarea va avea loc în 23 ianuarie pe strada Victor Babeș din Cluj-Napoca, la sediul partidului.

Dacă politicienii de la centru iau decizii arbitrare și incorecte, eu mi-am propus să-i ascult pe antreprenori. După un an de confuzie, imprevizibilitate și taxe tot mai multe, tot mai mari, antreprenorii români se simt hărțuiți. Unii analizează să-și închidă afacerile, alții, să se mute în alte țări cu legislație favorabilă. Contractarea sectorului privat va avea efecte de tip avalanșă în economia românească: vor fi mai puține locuri de muncă, mai puțini bani la buget”, a spus Viorel Băltărețu.

Din păcate, contextul politic al acestui an nu e ce ne-am dori. Cu un deficit în creștere și cheltuieli publice deșănțate, guvernul va fi într-o continuă goană după banii contribuabililor. Cu atât mai mult, e un moment critic pentru mediul de afaceri, care trebuie să aleagă înțelept în acest an. Același guvern – cu mici permutări de fațadă – sau o forță cu adevărat de dreapta, pro-europeană, care înțelege importanța vitală a companiilor și le ajută, prin măsuri fiscale favorabile. Miza e mare și la Cluj, un oraș cu un mediu antreprenorial efervescent. Cu o administrație modernă, Clujul poate atrage investiții mai substanțiale și, la fel de important, talente care să transforme regiunea în cel mai important hub al inovației și tehnologiei din estul Europei”.

Deputatul USR, care a lucrat în acest mandat la o serie de inițiative legislative pentru mediul privat, organizează periodic întâlniri cu oamenii de afaceri din marile orașe.

Îi invit din nou pe antreprenorii locali la dialog: le voi prezenta proiectele mele de legi, dar și pe cele ale USR, gândite pentru mediul de afaceri. În același timp, îi invit pe antreprenori să împărtășească provocările prin care trec și soluțiile pe care le propun. De câte ori e posibil, împreună cu echipa mea, preluăm aceste propuneri și încercăm să le transformăm în legi.”, a mai spus deputatul USR.

Antreprenorii interesați să participe sunt invitați să găsească detaliile relevante și formularul de înscriere aici: https://viorelbaltaretu.ro/eveniment-cu-antreprenorii-clujeni/. Evenimentul e organizat la sediul USR Cluj (Victor Babeș 21), în 23 ianuarie, de la 18.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *