February 28, 2024

Grupul german Lufthansa a decis să îşi modifice programul de zboruri pentru primăvară, din cauza unor probleme la motoarele care echipează o parte din flota sa de avioane Airbus care zboară pe distanţe medii, a informat vineri cea mai mare companie aeriană din Europa într-un răspuns trimis agenţiei de presă DPA.

Ca urmare a acestor modificări, Lufthansa nu va mai opera zboruri pe ruta Frankfurt-Cluj-Napoca şi Frankfurt-Timişoara, începând de la 1 martie.

De asemenea, zborurile interne pe ruta Frankfurt-Friedrichshafen şi Munich-Leipzig precum şi cursele spre Austria pe rutele Frankfurt-Innsbruck şi Frankfurt-Linz vor fi oprite începând de la 31 martie.

Potrivit unui anunţ anterior făcut de CEO-ul Carsten Spohr, un număr de 64 de avioane din cadrul Lufthansa Group sunt vizate de probleme la motoarele produse de Pratt & Whitney şi au prioritate pentru a fi verificate de divizia Lufthansa Technik.

Producătorul american Pratt & Whitney a rechemat la service aproximativ 1.000 de motoare de avion vândute în întreaga lume, după ce a descoperit contaminarea metalului folosit pentru fabricarea anumitor piese ale motorului, fapt ce ar putea cauza fisuri.

Grupul german Lufthansa este cel mai mare transportator aerian din Europa şi, pe lângă Lufthansa, deţine şi companiile Austrian, Swiss, Eurowings şi Brussels Airlines.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *