July 25, 2024

Grupul german Lufthansa a decis s─â ├«┼či modifice programul de zboruri pentru prim─âvar─â, din cauza unor probleme la motoarele care echipeaz─â o parte din flota sa de avioane Airbus care zboar─â pe distan┼úe medii, a informat vineri cea mai mare companie aerian─â din Europa ├«ntr-un r─âspuns trimis agen┼úiei de pres─â DPA.

Ca urmare a acestor modific─âri, Lufthansa nu va mai opera zboruri pe ruta Frankfurt-Cluj-Napoca ┼či Frankfurt-Timi┼čoara, ├«ncep├ónd de la 1 martie.

De asemenea, zborurile interne pe ruta Frankfurt-Friedrichshafen ┼či Munich-Leipzig precum ┼či cursele spre Austria pe rutele Frankfurt-Innsbruck ┼či Frankfurt-Linz vor fi oprite ├«ncep├ónd de la 31 martie.

Potrivit unui anun┼ú anterior f─âcut de CEO-ul Carsten Spohr, un num─âr de 64 de avioane din cadrul Lufthansa Group sunt vizate de probleme la motoarele produse de Pratt & Whitney ┼či au prioritate pentru a fi verificate de divizia Lufthansa Technik.

Producătorul american Pratt & Whitney a rechemat la service aproximativ 1.000 de motoare de avion vândute în întreaga lume, după ce a descoperit contaminarea metalului folosit pentru fabricarea anumitor piese ale motorului, fapt ce ar putea cauza fisuri.

Grupul german Lufthansa este cel mai mare transportator aerian din Europa ┼či, pe l├óng─â Lufthansa, de┼úine ┼či companiile Austrian, Swiss, Eurowings ┼či Brussels Airlines.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *