May 23, 2024

Comitetul Executiv al Federației Europene de Handbal a decis să aloce organizarea Campionatului European de handbal feminin din 2026 Cehiei, Poloniei, României, Slovaciei şi Turciei, într-o mişcare menită să ducă handbalul feminin de top pe cât mai multe piețe europene posibil, se arată într-un comunicat al Federației Române de Handbal.

După încheierea procesului de depunere a candidaturilor, cu termenul de 25 octombrie 2023, EHF a primit ofertele Turciei, precum şi ofertele comune ale Cehiei/Poloniei şi României/Slovaciei.

”În lunile care au urmat, au avut loc evaluări ale diferitelor oferte, analize ale situației TV şi posibilelor audiențe, consultări cu federațiile interesate de găzduirea campionatului, precum şi vizite inițiale la fața locului. Cu informațiile disponibile, a fost făcută o mişcare comună, evidențiind avantajele fiecărei oferte şi posibilitatea de a promova şi mai mult handbalul în cele cinci țări, iar federațiile au fost de acord să organizeze împreună Campionatul European EHF EURO 2026 la handbal feminin, decizie care a fost confirmată joi de Comitetul Executiv”, precizează sursa citată.

Campionatul European – EHF EURO 2026 este programat pentru perioada 3-20 decembrie 2026 şi va fi cel de-al doilea Campionat European de handbal feminin la care vor participa 24 de echipe.

Runda preliminară se va desfăşura cu câte o grupă în fiecare dintre următoarele oraşe: Oradea, Cluj-Napoca, Antalya, Brno, Katowice şi Bratislava.

Grupele principale vor avea loc la Cluj-Napoca şi Katowice. Oraşul polonez Katowice, care a fost deja gazdă în cadrul EHF EURO 2016 la handbal masculin, precum şi la Campionatul Mondial IHF de handbal masculin din 2023, va găzdui cele două finale.

Sălile alese includ, printre altele, Spodek Arena din Katowice, cu o capacitate de 11.000 de spectatori, precum şi BT Arena din Cluj Napoca, având o capacitate de 10.000 de locuri.

Comitetul Executiv al EHF a primit vara trecută mandatul de realocare a Campionatului European din 2026 la handbal feminin, întrucât găzduirea acestuia în Rusia, organizatorul inițial al campionatului, nu este posibilă.

Campionatul European – EHF EURO 2024 (28 noiembrie – 15 decembrie) va avea loc în Austria, Ungaria şi Elveția, iar Campionatul European EHF EURO 2028 în Norvegia, Danemarca şi Suedia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *