July 25, 2024

Tinerii liberali vor organiza în perioada 9 martie-8 mai o serie de conferințe în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, prin care doresc să scoată în evidență rolul pe care fondurile europene îl au în dezvoltarea comunităților.

Campania va debuta, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la eveniment urmând să participe deputatul european Daniel Buda – președinte PNL Cluj, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Mircea Abrudean, secretar general al Guvernului României, deputatul Mara Mareș – președinte TNL, Georgiana Sima, președinte TNL Cluj, Siegfried Mureșan, deputat european, Ionel Bogdan, președinte Consiliului Județean Maramureș, Dinu Iancu Sălăjanu, președinte Consiliul Județean Sălaj, Cristian Lazăr, primarul orașului Șimleu Silvaniei și Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești.

„Guvernarea centrală a PNL și administrațiile locale liberale au demonstrat de fiecare dată că sunt exemple de bune practici în atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea României. Partidul Național Liberal este cel mai pro-european partid din România, care își asumă în continuare să fie principala voce care promovează valorile europene și pentru care utilizarea banilor europeni reprezintă o prioritate în modernizarea comunităților locale”, a transmis TNL.

La finalul evenimentului de la Cluj, participanții vor desfășura un steag de mari dimensiuni reprezentând alăturat steagul României și steagul Uniunii Europene pentru a sublinia, în mod simbolic, importanța apartenenței la construcția europeană. Steagul va străbate toate cele 41 de județe ale țării și municipiul București.

Liderul TNL Cluj, Georgiana Sima spune că proiectul «Europa în fiecare localitate» reprezintă convingerea tinerilor liberali că Europa începe „la noi acasă, cu fiecare comunitate în parte”. „Evenimentul își propune să pună în valoare importanța valorilor europene și ale democrației în viața de zi cu zi, impactul fondurile europene în viața cotidiană, dar și să evidențieze modul în care putem contribui la construirea unei Europe mai puternice și mai Unite. Fie că vorbim de investiții în infrastructură, educație, sănătate, agricultură sau inovare, fondurile europene sunt folosite de statele membre, de regiuni și de comunitățile locale să își continue ritmul susținut al dezvoltării. Prin participarea la discuții și dezbateri împreună cu deputații europeni, aleșii locali și județeni, liderii PNL, TNL și tinerii liberali din regiunea Nord-Vest, vom evidenția modul în care valorile europene se reflectă și se promovează în comunitățile noastre”, spune Georgiana Sima, președinte TNL Cluj.

La rândul său, Mara Mareș, președinte TNL arată că pentru generația tânără, beneficiile care reies din apartenența la Uniunea Europeană sunt un dat.

„Să călătorim în Europa doar cu buletinul – și, în curând, nici măcar cu acesta, pentru că guvernările PNL au reușit să ne facă membri Air Schengen. Să aplicăm la joburi în Europa doar cu CV-ul, fără permis de muncă sau să folosim bani europeni pentru a construi drumuri, a renova școli, a finanța afaceri sau a construi ferme – toate aceste lucruri sunt absolut normale pentru noi, tinerii, dar adevărul este că nu ar fi fost posibile dacă nu eram în UE. Tocmai asta își propune să arate campania TNL: apartenența la UE și fondurile europene sunt esențiale pentru România; dezvoltarea țării noastre fără UE este imposibilă; PNL a dovedit că este partidul cel mai determinat și potrivit să guverneze România, și pentru că știe exact cum să folosească banii europeni în avantajul comunităților noastre. Dincolo de conferințele regionale și desfășurarea simbolică a steagului României și UE în toate județele noastre, organizațiile TNL au demarat și o campanie de informare pe rețelele sociale prin care prezintă investițiile realizate din bani europeni în orașe, comune, județe. Vă invităm să ne urmăriți pe rețelele sociale”, a transmis Mara Mareș, președinte TNL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *