June 15, 2024

Macheta din lemn de balsa rezistentă la cutremur, podurile din paste făinoase, brățara pentru persoane cu dizabilități auditive pentru a percepe muzica, proiecte câștigătoare ale studenților UTCN au putut fi testate și admirate de publicul larg la întâlnirea cu campionii UTCN. Astfel, vineri, 31 mai 2024, echipele de studenți campioni la diferite competiții internaționale de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) și-au prezentat la HUB-ul universității de pe strada G. Barițiu proiectele ingenioase.

Publicul s-a bucurat de demonstrațiile echipelor câștigătoare. Au fost prezente echipa SDC – Seismic Design Competition cu macheta din lemn de balsa rezistentă la cutremur, Spaghetti Bridge Building cu podurile din paste făinoase, mai precis din spaghete, supuse ulterior unor teste și diverse solicitări mecanice, precum și echipa de drone, toate din cadrul Facultății de Construcții. De la Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică, studenții au expus roboți inspecție, sisteme de recunoaștere imagini auto, precum și o stație mecatronică.

Echipele de studenți din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare care au câștigat premii la competițiile Internet of Things Student Challenge (IoT), Innovation Labs și Hard&Soft Skills, au prezentat proiectele: dispozitiv de corectarea posturii cu senzori IMU și CNN, ShipD – mapare folosind drone, robot diferențial explorare și mapare, precum și proiectul câștigător Golden Medal la competiția InnovationLab din acest an – Rhythm Touch – brățara concepută pentru persoane cu dizabilitate auditivă pentru a percepe muzica.

Din cadrul aceleiași facultăți, au fost făcute cunoscute rezultatele studenților de la Cercul de Securitate Cibernetică, de la Olimpiada de Matematică din sud-estul Europei și rezultatele Lotului de Programare care participă anual la competiția internațională de programare ACM.

Deasemenea, la eveniment au fost expuse piese fabricate prin tehnologii moderne și piese printate cu aplicații în domeniul medical, provenind de la Facultatea de Inginerie Industrială, Robotică și Managementul Producției.

T.S.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *