July 23, 2024

Pescari din toată țara se reunesc în acest weekend pe partea superioară a râului Someșul Rece în cadrul campionatului privat de pescuit la muscă artificială. Concursul Open „Someșul Rece” 2024 este organizat de Asociația Aqua Transilvae Club și face parte din calendarul intern al campionatului A.G.V.P.S. România.

Evenimentul va avea loc pe râul Someșul Rece superior, amonte de lacul Valea Băii și aval de clădirea taberei de la Blăjoaia, pe o zonă ce va fi acoperită în funcție de numărul de concurenți înscriși. Concursul va debuta sâmbătă la ora 8.00 cu manşa I, iar de la 10,45 va avea loc manşa II. În aceeași zi de la 14.45 – 16.45 este programată manşa a III-a iar de la între 17.30 și 19.30 manşa IV. Concursul continuă duminică cu manșa a V-a și a VI-a.
Specii de peşti eligibile sunt salmonidele de orice fel cu dimensiune minimă de 16 cm.

„Pescuitul se va desfășura în maniera prinde și eliberează, respectiv arbitraj reciproc. Fiecare concurent va pescui 3 manșe și va arbitra 3 manșe. Se punctează în sistemul 1 pește = 1 punct. Departajarea celor cu același număr de pești într-o manșă se face pe baza celui mai mare pește măsurat, iar dacă egalitatea continua atunci cei doi concurenți primesc același loc și locul următor nu se acordă. Muştele realizate utilizând cauciuc sau material rotund extrudat care depăşeşte tija, curbura sau inelul cârligului sunt interzise, cu excepţia unui diametru maxim de 0,53 mm folosit ca imitaţie de picioare.
Peştii vor fi scoşi obligatoriu cu minciogul şi vor fi eliberaţi cu grijă doar după ce arbitrul confirmă faptul că a văzut peştele. Peştii care la orice moment ating malul fără a fi în minciog nu punctează.

Pentru a nu periclita buna desfășurare a concursului, în timpul desfășurării acestuia (de la începutul şedinţei tehnice până la finalul festivităţii de premiere), nu sunt permise jigniri sau injurii între participanți.
Organizatorul nu își asumă vina unor accidente survenite din neglijența pescarului sau din nerespectarea instrucțiunilor.

Înscrierea în concurs este echivalentă cu acceptarea regulamentului AGVPSR și a regulilor anunțate”, au anunțat organizatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *