July 20, 2024

Bibliotecarele Dana Deac, Cristina Docze, Gabriela Hornoi şi Nicoleta Cîrlea de la Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” Turda au finalizat în această săptămână pictura murală de la Şcoala Primară „Simion Balint” din satul Copăceni, comuna Sănduleşti, după modelul planşelor realizate de Dana Deac.

Anul trecut acestea au pictat pro-bono pereţii Secţiei de pediatrie a Spitalului Municipal Turda, iar în acest an au pus în practică proiectul de voluntariat 4/4 Prieteni, inițiat de Ambasada SUA, și au pictat holul de jos al Şcolii Gimnaziale „Simion Balint” din satul Copăceni judetul Cluj, apoi au pictat pereţii Grădiniţei din satul Sănduleşti judeţul Cluj. „Acum am terminat pereţii de pe holurile şi sălile de clasă din Şcoala primară „Simion Balint” Copăceni înfrumuseţaţi cu personaje din cărţi: Zdreanţă al lui Tudor Arghezi, cocoşul din „Punguţa cu 2 bani”, „Capra cu cei trei iezi”, Pongo şi Perdita şi un grup de pui de căţeluşi din „101 dalmaţieni”, Aladin, Mateiaş gâscarul, doi şcolari, o fetiţă şi un băieţel, un soare zâmbind de după un nor care îi salută pe elevi dimineaţa şi un cosmonaut. Facem voluntariat în comunitatea noastră, dar și în alte comunități unde putem ajuta. Prin acest proiect s-a revitalizat spațiului interior al Școlii Primare ”Simion Balint” Copăceni prin intermediul artei murale.”, a spus directoarea Bibliotecii Municipale „Teodor Murăşanu” Turda, Dana Deac. Bibliotecarele au utilizat o tematică din lumea cărților care crează o atmosferă primitoare, care îmbunătățește stărea de spirit a copiilor, iar prin folosirea artei murale au contribuit la cunoaşterea şi înţelegerea frumosului din natură și artă. Directorul bibliotecii Dana Deac mulțumește primarului, polițiștilor Florin Duma și Marius Berchișan care au sprijinit inițiativa bibliotecarelor.

În perioada următoare, până la sfârşitul anului, urmează să se realizeze pictură murală la Şcoala Gimnazială „Simion Balint” Copăceni, iar apoi la Grădiniţa din Copăceni.

T.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *