May 18, 2024

CFR Cluj poate candida cu șanse mari la titlul ce campioană a ratărilor în acest sezon, după ce a irosit cel puțin șapte-opt ocazii de clare de gol în meciul pierdut sâmbătă seara în Gruia, împotriva Universității Craiova, în primul meci din play-off!. Cum se întâmplă mereu în fotbal, ocaziile fotbaliștilor lui Adrian Mutu s-au întors împotriva lor, echipa din Bănie punctând decisiv de două ori pe fondul unor erori mari în defensiva vișiniilor. Ilie a readus CFR-ul în joc la mijlocul reprizei secunde, dar meciul s-a terminat cu victoria Craiovei, care a trecut pe locul 2 în clasament, în spatele FCSB-ului, și înaintea celor de la Rapid și CFR Cluj.

Echipele de start:

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, Ilie, Abeid – Muhar, Keita, Tachtsidis – Deac (cpt.), Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich – Camora, Kresic, Manea, Aussi, R. Filip, Fică, Avounou, El Kaddouri, Serebe, Michael

CSU Craiova : Popescu – Căpățînă, Maldonado, Badelj, Bancu (cpt.) – Crețu, Mateiu, Mekvabishvili – Baiaram, Ivan, Mitriță
Rezerve: Goga – Vlădoiu, Soiri, Zajkov, Raul Silva, Kozulj, Danciu, Bană, Houri, Cîmpanu, Blesa, Markovic

Meci cu miză enormă pentru ambele formații care mai păstrează încă șanse să câștige titlul, iar victoria este obligatorie pentru ambele formații. Adrian Mutu începe meciul fără Camora și Manea, în timp ce El Kaddouri a revenit în lotul feroviarilor, fiind recuperat după o accidentare. De partea cealaltă, la craioveni, lipsesc Ndong, suspendat, și Screciu, accidentat. Andrei Chivulete este arbitrul întâlnirii.

Acțiune bună a clujenilor purtată de Tachtsidis și Otele, în min.5, dar mingea poposește în brațele lui Popescu. Șut bun trimis de Muhar de la distanță, Popescu respinge în corner, în min.9. Ilie reia frumos cu capul dar mingea este respinsă din nou în corner. Contraatac în viteză purtat de Otele pe partea dreaptă, dar centrarea sa pentru Bîrligea este interceptată de unul dintre fundașii Craiovei, în min.10. Bîrligea este oprit în ultimul moment din drumul său spre gol, în min.12. Feroviarii au început în forță! Popescu scoate incredibil de la vinclu, la reluarea aceluiași Bîrligea, în min.15, după un corner executat de Deac! Senzația este că golul plutește în aer. Boben reia cu capul pe lângă poartă, în min.19. Crețu răspunde și el cu o lovitură bună cu capul, dar balonul trece peste transversala porții lui Sava, în min.20. O nouă uriașă ocazie de gol la reluarea lui Otele, dar Badely respinge cu șansă în corner. Bară pentru CFR, în min.29, la reluarea greșită a lui Bancu! Este un festival al ratărilor la poarta Craiovei care este asediată de echipa lui Adrian Mutu. Al zecelea corner executat de CFR, în min.30! Paradă extraordinară a lui Popescu în min.33, la șutul din alergare trimis de Bîrligea! Bombă trimisă de Crețu, în min.36, dar Sava respinge excelent peste transversală! GOL Craiova! Baiaram trimite cu capul în plasă din careul mic, în min.38, după ce Sava a respins în față la șutul lui Bancu! 0-1! Ivan are șansa golului de 2-0, în min.45+1, dar mingea șterge bara porții clujene! Pauză în Gruia, după o repriză în care CFR a punctat doar la capitolul mari ocazii de gol, nu și pe tabelă însă!

Repriza secundă începe fără modificări în echipa din Gruia. GOL Craiova! MITRIȚĂ se distrează cu apărarea clujeană, în min.50, și majorează diferența pe tabela de marcaj! 0-2! Muhar reia peste poartă dintr-o poziție excelentă, în min.54. Dublă schimbare făcută de Adrian Mutu, în min.59: au intrat Avounou și Michael, au ieșit Tachtsidis și Bîrligea. Mogoș este trântit în careu de Mogoș, în min.62, dar Chivulete nu acordă penalty-ul pentru CFR! GOOOOOOOL CFR! MATEI ILIE înscrie imparabil cu capul, în min.66, după un corner bătut excelent de Deac! 1-2! Popescu reține cu siguranță balonul trimis de Muhar din careu, în min.69. Intră El Kaddouri, la CFR, în min.75, în locul lui Keita. Otele caută vinclul în min.86, dar balonul nu prinde cadrul porții. Ilie este eliminat în min.87, după un fault asupra lui Markovic! Iese și Deac, în min.89, a intrat Manea. Final de meci!

Sezonul se întrerupe pentru meciurile echipei naționale, și se va relua la sfârșitul lunii. În etapa a doua din play-off, CFR Cluj va juca, în deplasare, cu Sepsi Sf. Gheorghe. Partida se va juca pe 30 martie, de la ora 17.00.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *