May 21, 2024

Într-o inițiativă menită să promoveze dialogul intercultural și importanța libertății de exprimare, Cinema Victoria găzduiește un eveniment special pe data de 29 februarie între orele 12:00-15:00. Proiecția filmului românesc „Between Revolutions” de Vlad Petri va fi urmată de o discuție interactivă cu scenarista Lavinia Braniște, moderată de Mariam Hamdy și Anamaria Tunduc.

Această ocazie, deschisă atât studenților cât și publicului larg, propune explorarea diverselor modalități prin care putem contribui la consolidarea păcii și la promovarea libertății de exprimare. Filmul „Between Revolutions” prezintă o poveste complexă despre două femei separate de revoluții politice, care găsesc însă o legătură prin intermediul scrisorilor, sfidând distanța și tulburările.

Evenimentul, organizat în cadrul Forumului Inițiativelor Tinerilor 2024 sub coordonarea Ambasadei Franței în România, este susținut de Institutul Francez din România la Cluj-Napoca, Cinema Victoria, SilverScreen Film School, PATRIR și Societatea Studențească de Științe Politice.

Participanții sunt invitați să se înscrie înainte de 28 februarie, ora 14:00, pentru a lua parte la proiecție și la atelierul interactiv. Intrarea este gratuită, iar evenimentul se desfășoară în limba engleză pentru a facilita accesul unui public divers și pentru a încuraja un dialog intercultural amplu.

Prin intermediul acestui eveniment, organizatorii își propun să ofere participanților oportunitatea de a reflecta și de a contribui la dezvoltarea unei culturi a păcii și a libertății de exprimare, subliniind importanța acestor valori într-o societate democratică și pluralistă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *