June 24, 2024

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că va duce până la capăt reforma sistemului bugetar, însă nu în grabă, deoarece aceasta „poate strica buna intenţie şi asumare”.

„Eu înţeleg aşteptările şi le respect fiindcă sunt îndreptăţite. Înţeleg şi faptul că (…) de 30 şi de ani se aşteaptă această reformă. Mai mult decât să îmi asum, într-un an electoral, că voi finaliza reforma în sistemul bugetar nu pot să fac. Dacă îmi cereţi să fac ce nu s-a făcut în 30 de ani, pe un sistem pauşal, să spun ‘din acest moment toată lumea trebuie să dea afară 10% din sistemul de sănătate ca să fim… am făcut reformă’, nu o să fac. Câteodată, graba poate strica buna intenţie şi asumare”, a spus premierul.

 

Ciolacu a ţinut să precizeze că sunt ministere în care s-a făcut deja această organizare şi că vor urma şi agenţiile şi companiile subordonate.

„În acest moment sunt vreo trei ministere care au făcut sistemul de organizare în interiorul ministerului, urmează agenţiile şi tot ce sunt companiile subordonate. (…) Am să o duc până la capăt. Înţeleg aşteptarea, dar chiar să daţi cu pietre într-unul care şi-a asumat acest lucru, şi în an electoral, şi să spuneţi după şase luni destul de complicate ţinând cont numai dacă vorbesc de deficite şi de buget…. m-am încadrat cu toate la termen. O să mă încadrez şi cu ce am promis în ceea ce priveşte sistemul. (…) Cam ce am promis m-am ţinut de cuvânt. Că am văzut că nu este chiar aşa simplu şi nu poţi să vii să dai cu barda şi să tăiem de peste tot. (…) Repet, de 32 de ani nu s-au mişcat aceste lucruri” a adăugat premierul Ciolacu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *