February 29, 2024

Deputatul USR de Cluj, Viorel Băltărețu atrage atenția că municipiul Cluj-Napoca este un oraș cu oameni stresați, care nu-și mai permit să trăiască decent iar costul vieții a crescut nejustificat.

E sfârșit de an, un moment al reflecției și al analizei. Cu toții evaluăm anul ce se încheie: ce am reușit și ce nu, ce ne-a ieșit bine și ce nu. Îndrăznesc să vă propun un alt fel de analiză. Cât dăm Clujului și cât ne dă Clujul. Ced că majoritatea clujenilor nu sunt întâmplător aici. Au ales să rămână în Cluj sau să se mute în Cluj, având speranțe mari. Orașul european, cu spirit universitar, multi-cultural, cu oportunități profesionale și cu oameni întreprinzători ne-a atras cu promisiunea că ne vom simți cu toții acasă. Un loc unde toți cei care muncesc o duc bine și sunt respectați.

Din păcate, realitatea e diferită de așteptările noastre. Spiritul orașului e înecat în betoane, e îngropat în șantiere care nu se mai termină, e puturos, e sufocat de trafic și poluare, în timp ce centura ocolitoare există doar pe hârtie de două decenii.

Și mai grav, Clujul e un oraș cu oameni stresați, care nu-și mai permit să trăiască decent. Costul vieții a crescut, nejustificat dacă ne gândim la calitatea vieții: orele petrecute în trafic, costul chiriilor și a locuințelor, lipsa grădinițelor, urbanizarea haotică, aerul irespirabil”, spune parlamentarul arătând că deși clujenii iubesc Clujul, orașul nu-și mai iubește clujenii. „Cu o administrație obosită, Clujul stă pe loc. Nu are o viziune care să-l propulseze să-și atingă potențialul. Nu are lideri care să iasă din birouri în stradă, în piață, în trafic, în șantiere. Clujul viu are nevoie de lideri puternici, activi, implicați, prezenți. În încheiere, vreau să vă conving să cereți mai mult de la Cluj și de la liderii lui. Să aveți pretenții mai mari. Să merite prețul pe care-l plătiți pentru a locui în Cluj-Napoca. Să primiți cât dați. Să avem un an cu decizii înțelepte și un oraș care ne dă pe cât ne cere.

S.P.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *