July 20, 2024

Făclia vă prezintă ierarhia unităților de învățământ la Evaluare Națională 2024 din județ înainte de contestații.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Educației, pe primele trei locuri se situează Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Teoretic „ELF”, Cluj-Napoca și Școala Gimnazială „Ioan Bob”, Cluj-Napoca.

Iată cum arată topul unităților școlare din județul Cluj după media la Evaluarea Națională 2024:

Colegiul Național „Emil Racoviță”(9,11); Liceul Teoretic „ELF”, Cluj-Napoca(8,99), Școala Gimnazială „Ioan Bob”, Cluj-Napoca(8,84); Școala Gimnazială Internațională Spectrum, Cluj-Napoca(8,68); Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Turda(8,67); Liceul Unitarian „János Zsigmond”, Cluj-Napoca(8,63); Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Cluj-Napoca(8,57); Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Cluj-Napoca(8,52); Transylvania College, The Cambridge International School in Cluj(8,46); Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Dej(8,44); Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Cluj-Napoca(8,40); Colegiul Național „George Coșbuc”, Cluj-Napoca(8,31); Colegiul Ortodox Mitropolitul „Nicolae Colan”, Cluj-Napoca(8,30); Liceul Teoretic Creștin „Pro Deo”, Cluj-Napoca(8,24); Liceul Teoretic „Báthory István”, Cluj-Napoca(8,19); Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Cluj-Napoca(8,18); Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, Cluj-Napoca(8,18); Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Cluj-Napoca(8,16); Școala Gimnazială Reformată „Talentum”, Cluj-Napoca(8,13); Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Cluj-Napoca(8,13).

Potrivit datelor analizate de Făclia, Colegiul Național „Emil Racoviță” are cei mai mulți absolvenți cu note ce-i plasează în primele 100 medii la Evaluarea Națională din județ. Este vorba de optsprezece absolvenți ai Colegiului Național „Emil Racoviță”. Pe locul doi în această ierarhie se află Liceul Teoretic „Avram Iancu”, cu zece elevi. Printre primii 100 de absolvenții de gimnaziu în clasamentul județean de la Evaluarea Națională se află 9 elevi de la Liceul „Nicolae Bălcescu”, iar Școala Elf și Școala Gimnazială „Ioan Bob” au câte șapte elevi. De la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” se află cinci elevi în acest top iar de la Liceul „Onisifor Ghibu” sunt alți cinci.

Colegiul Național „Emil Racoviță” se situează pe primul loc și în topul școlilor cu cele mai multe note de zece obținute la matematică. Astfel, de la prestigioasa unitate de învățământ preuniversitar clujean 12 elevi au obținut 10 la această disciplină. Pe locul 2 se situează Liceul Teoretic ELF cu 6 note de 10 la matematică iar pe locul trei Școala Gimnazială „Ioan Bob” cu 3 note de 10 la matematică.

Din datele publicate de Ministerul Educației, anul acesta e posibil să se intre cu medii ceva mai mici la liceele bune din Cluj față de anul trecut.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației Naționale, elevul care ocupă poziția 101 în clasamentul județean la Evaluarea Națională are media 9,77. Comparativ, anul trecut pe poziția 101 s-a situat un absolvent cu 9,85.

Pe poziția 400 s-a aflat anul trecut un elev cu 9,47 iar în acest an un absolvent cu 9,45.

Pe locul 500 din clasamentul mediilor de anul trecut a fost un elev cu 9,40 iar în acest an cel care ocupă acest loc a luat 9,38.

Cosmin PURIȘ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *