April 21, 2024

Generalul de brigadă Ion Moldovan, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” din Cluj trece în rezervă după 26 de ani de activitate în domeniul situațiilor de urgență. Decretul de trecere în rezervă a fost semnat de președintele României, Klaus Iohannis, urmând să fie publicat în Monitorul Oficial.

„Decret privind trecerea în rezervă a domnului general de brigadă – cu o stea Moldovan Ion din Ministerul Afacerilor Interne”, se arată în documentul publicat de Administrația Prezidențială.

Ion Moldovan activează în domeniul apărării civile și a situațiilor de urgență din 1997 când a absolvit Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” ca şef de promoţie al academiei, cu diplomă de licenţă în specializarea ofiţeri de pompieri. Pe parcursul carierei a îndeplinit diverse funcții de conducere.

Ion  Moldovan a deţinut între 1997-2003 funcţia de locţiitor al comandantului Detaşamentului (Companiei) de Pompieri Dej iar din 2003 şi până în 2006 s-a aflat la comanda acestei subunităţi. Din 2006 şi până în 2014, ofiţerul a deţinut funcţia de Şef Centru Operaţional în cadrul ISU Cluj.

Din 2014 ocupă funcția de inspector șef al Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” din Cluj perioadă în care unitatea a fost implicată în misiuni complexe atât pe plan intern cât și extern de salvare și stingere incendii.

Ion Moldovan a devenit general de brigadă în 30 noiembrie 2018 printr-un decret semnat de președintele României, Klaus Iohannis.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *