July 25, 2024

Clubul Sportiv Universitatea Cluj a organizat, duminică, prima ediție a ”Galei Sportivilor”, prilej cu care s-au sărbătorit performanțele remarcabile ale sportivilor clubului în anul 2023, și nu numai.

Clubul Sportiv „Universitatea” Cluj, cu cele 21 secţii,  reprezintă tradiţia sportivă, continuitatea şi performanţa în sport, de la 1919 şi până în prezent, fiind una din entităţile ce se identifică cu istoria Clujului şi a Transilvaniei ultimilor 100 de ani.

În prezent, sub sigla „U” îşi desfăşoară activitatea 21 de secţii sportive, atât pe echipe cât şi în discipline individuale: atletism, baschet masculin şi feminin, handbal masculin şi feminin, judo, rugby masculin şi feminin, volei masculin şi feminin, culturism&fitness, scrabble, tir sportiv, tenis, patinaj viteză, box, lupte, echitaţie, scrimă, schi fond și natație.

Președintele CS Universitatea Cluj, domnul Ovidiu Vasu, a ținut să le mulțumească tuturor sportivilor și antrenorilor pentru munca și performanțele depuse de-a lungul întregului an, iar la final a premiat și pe cei mai buni 10 sportivi ai clubului în 2023.

”Ne întâlnim la prima ediție a acestei gale pentru că avem ce să sărbătorim. Pe voi, sportivii și antrenorii, cei care munciți întregul an pentru a obține rezultate remarcabile pentru voi, dar și pentru clubul Universitatea.

Clubul Universitatea este cel mai mare din afara Capitalei, al treilea club din țară după Dinamo și Steaua, cu un efectiv de peste 600 de sportivi, 63 de antrenori și 22 de secții sportive. Este clubul cu cel mai mare număr de secții de jocuri sportive din țară, la volei, baschet, handbal și rugby, băieți și fete.

Toate celelalte secții de sport individual au medaliați la Campionatele naționale și Cupa României, iar campionii naționali se regăsesc în secțiile de atletism, box, culturism, echitație, judo, lupte, natație, patinaj, scrabble, tir și tir cu arcul. Deci, 12 din cele 14 secții ale clubului au titluri de campioni naționali, ceea ce este un lucru nemaipomenit.

Trebuie să mai precizez și că Clubul Sportiv Universitatea este cel mai important club sportiv studențesc, numărul 1 în ierarhia celor de 30 de cluburi sportive universitare din România. Din cei peste 600 de sportivi, aproape 200 sunt studenți la universitățile clujene, peste 200 sunt elevi.

Am obținut până în prezent rezultate deosebite pe plan național și internațional, reușind la Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale și Europene, 16 medalii de aur, 21 de argint și 44 medalii de bronz. Pe plan național, în ultimele două cicluri olimpice, au fost obținute 1.508 medalii, din care 599 de aur! De asemenea, în 2023, Clubul Sportiv Universitatea a obținut 270 de medalii, din care 124 de aur. Iată, rezultate nemaipomenite pe care le-ați obținut voi sportivii și antrenorii acestui club.

Avem la clubul Universitatea câteva ramuri sportive cu peste 100 de ani de existență. Cele mai vechi au împlinit deja 104 ani, și este vorba de Atletism, Box, Scrima, Lupte. Toate acestea, împreună cu Tenisul de Câmp, au stat la temelia înființării clubului în 1919! Urmează apoi, în ordinea vechimii, Natația, Patinajul – 99 de ani, Volei băieți și fete – 81 de ani, Baschet băieți și fete – 76 de ani, Tir – 75 de ani, Rugby băieți – 74 de ani, Handbal băieți și fete – 64 de ani, Echitație – 61 de ani, Judo – 52 de ani, Scrabble – 29 de ani, Culturism – 14 ani, Rugby fete – 11 ani, și ”bebelușul nostru” – Tirul cu Arcul”, a spus președintele Ovidiu Vasu de la microfonul Galei Sportivilor.

De asemenea, a fost omagiat scrimerul Radu Daraban, la retragerea sa din activitate, iar un alt important moment al Galei l-a reprezentat conferirea titlului de Maestru emerit al sportului pentru handbalista clujeancă Mihaela Ani Senocico.

La final, au fost premiați cei mai buni zece sportivi ai clubului Universitatea Cluj în anul ce se încheie peste puține zile, toți răsplătiți cu diplome și premii în bani.

Primii zece sportivi ai clubului în anul 2023:

Alexandru Bologa (judo)
Andrei Ungur (natatie)
Ariana Toplicianu (fitness)
Denisa Mihalcea(atletism)
Călin Hossu (handbal)
Madalina Amăistroaie (tir cu arcul)
Kelemen Kincso (baschet)
Mihnea Brie (baschet)
Sanda Belgyan (atletism)
Călin Nemeș (echitatie)

Medalii și performanțe obținute în 2023:

Atletism: campioni naționali la suliță fete – Denisa Mihalcea, la cros, echipa, la 400 și 400 mg
Baschet: o nouă participare după 20 de ani în EuroCup cu echipa de fete
Box: rezultate promițătoare cu o garnitură tânără, medalii de argint și bronz la Campionatele naționale și Cupa României
Culturism: o campioană europeană și o pleiadă de campioni naționali – Ariana Topliceanu, Mădălina Stanca, Cristian Martin, Bogdan Zamfir, Andrei Suciu, Victor Boncoi, Mihnea Gabor, Alina Așchilean, Dragoș Leonte, Vlad Fărcaș, Maria Busuioc
Echitație: Călin Nemeș – campion național
Handbal: de două ori campioni naționali la beach handbal cu echipa de fete și cu echipa de băieți. De asemenea, Călin Hossu – desemnat cel mai bun marcator din Liga Zimbrilor
Judo: campioni naționali și pe echipe, echipa de senioare și echipa de tineret U21, campioane naționale – Alexandra Mazilu, Serafina Moscalu, Alex Bologa – campion Mondial și European
Lupte: Norbert Molnos – campion național
Natație: Andrei Ungur – bronz la Campionatul European, multiplu campion național. Richard Szilagyi – multiplu campion național
Patinaj: Raluca Ștef, Adrian Fierar – multipli campioni naționali
Rugby: campioni naționali la Rugby în 7, a doua oară consecutiv
Scrabble: câștigător național și Cupa României
Tir: multipli campioni naționali la pistol și revolver: Bogdan Goadă, Mihai Albu, Radu Vescan, Claudiu Fechete, Mircea Marian, Mihai Băncișor
Tir cu Arcul: Mădălina Amăistroaie – dublă campioană națională cu șanse de calificare la Olimpiada de la Paris
Volei: locul I Cupa României – Vornicu și Sapco, fetele sunt neînvinse în Liga a II-a, urmează promovarea

Galerie foto:

<
>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *