May 21, 2024

Patronul CFR-ului, Nelu Varga, a spulberat îndoielile privind numirea fostului antrenor Dan Petrescu la cârma echipei feroviare, anunțând că acesta va reveni în Gruia din vară, și că a fost semnat un contract pe trei ani în acest sens cu cel care a adus la Cluj patru titluri de campioană a României.

„Am bătut palma cu Dan Petrescu! Negocierile au durat foarte puțin, ne leagă și o relație specială, de respect și de prietenie. Dan Petrescu a semnat deja un contract pe trei ani cu CFR Cluj, dar începând din vară. Vrea să se mai odihnească. În perioada aceasta nu a dorit să preia echipa.

Acum vrem să creionăm o strategie care să ne ajute să fim campioni în sezonul viitor. Suntem foarte, foarte fericiți că «antrenorul titlu» s-a întors acasă, adică aici, la Cluj, și suntem siguri că o să avem aceleași performanțe pe care le-am avut întotdeauna cu acest tehnician formidabil. Da, pot să vă confirm oficial, Dan Petrescu este la CFR Cluj din vară”, a declarat patronul lui CFR Cluj, pentru Fanatik.

Astfel că până la finalul sezonului, din care mai sunt șase etape de disputat, echipa din Gruia va fi condusă pe bancă pe mai departe de cuplul de antrenori Francisc Dican – Ovidiu Hoban.

Dan Petrescu: ”Mă duc acasă!”

„E bine când se vorbeşte de tine. Nu sunt robot, să mă duc direct la o echipă în momentul ăsta. Am nevoie de puţină pauză şi e normal. Nu prea am mai văzut meciuri din România, nu prea mai ştiu ce e aici, decât rezultatele. Nu am mai urmărit niciun meci, că nu am avut unde.

Vă daţi seama, acolo (n.r. la CFR Cluj) au fost cele mai mari succese ale mele şi e normal să se speculeze aşa. Mi-e dor de fotbal, asta e clar. La CFR Cluj m-am simţit bine tot timpul. Dacă voi merge acolo, e clar că mă duc ca acasă. Acum însă am nevoie de o pauză”, a spus, săptămâna trecută, Dan Petrescu.

Dan Petrescu (56 de ani) a câștigat patru titluri de campion cu CFR Cluj: 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020 și 2021-2022. În plus, „Bursucul” mai are un campionat câștigat în România cu Unirea Urziceni, în sezonul 2008-2009, dar și o Supercupă a României, în 2015-2016 cu ASA Târgu Mureș. În sezonul 2014-2015 a câștigat și Cupa Chinei cu Jiangsu Guoxin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *