June 15, 2024

CFR Cluj și Farul Constanța se întâlnesc, sâmbătă seara, în Gruia, în ultimul meci al play-off-ului, Echipa din Gruia e pe locul doi în clasament și are nevoie de victorie, pentru a fi sigură de prezența în viitorul sezon al Conference League. Și pentru echipa lui Gheorghe Hagi este o partidă importantă. Farul ocupă locul patru și are doar două puncte mai mult decât Sepsi în clasament.

”Este un meci foarte important pentru noi. E clar că nu ne doream să mai avem acest meci cu presiune. Din păcate, rezultatul de la meciul cu Farul cu Craiova a fost incredibil. Eram ca și asigurați la locul 2 (la 3-0 pentru Farul, n.red), dar din păcate ați văzut ce s-a întâmplat. Stresul a rămas mai mult de partea noastră. E clar că și Farul are presiune pentru că un loc mai sus în clasament asigură niște bani. Pentru noi, locul doi ar fi extraordinar, mai ales pentru jucători și pentru cei care au fost aici înaintea mea. Un loc doi nu este de aruncat, mai ales că e o calificare sigură în cupele europene, fără să mai joci un meci de baraj.

Eu sunt conștient de importanța meciului, și de dificultatea lui. Să nu uităm că acum trei săptămâni Farul a câștigat cu 5-1 cu CFR-ul. Jucătorii sunt aceiași , și de aceea cred că va fi un meci foarte greu.

Cel mai important e rezultatul, un egal sau o victorie ne aduce locul doi, și, automat, calificarea în cupele europene. Ar fi un avantaj și financiar, și din punct de vedere al imaginii, pentru că CFR Cluj are nevoie să fie din nou în Europa și să facă rezultate. Înainte de asta însă trebuie să ne calificăm, știți că locul trei  îți va mai aduce un meci de baraj în care nu știi ce se va întâmpla.  E un meci căruia nu-I văd rostul. Dacă locul 10 ajunge să joace în Europa, nu cred că mai e nimic logic în fotbal. Ar trebui să facem o schimbare în viitor ca să nu mai existe acest meci, pentru că este un meci căruia nu-I văd sensul.

Nu avem nicio problemă, sunt toți jucătorii apți, și El Kaddouri care a fost accidentat s-a recuperat și va fi pe bancă”, a spus, vineri, Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, la conferința de presă de dinaintea partidei cu Farul.

Hagi: ”Între mine și Dan întotdeauna există miză”

„Și dacă nu ar avea miză, între mine și Dan întotdeauna există miză. Între noi, chiar dacă suntem colegi, există acel spirit în care fiecare vrea să câștige. Așa va rămâne mereu.

În sezonul regulat am pierdut clar la ei, apoi am făcut egal acasă, iar în play-off am făcut un meci extraordinar, în care i-am depășit la toate capitolele. Este o deplasare dificilă, în fața unei echipe puternice, care, în ultimele două etape, de când s-a întors Dan, a redevenit pragmatică și știe să joace la rezultat”, a spus și Gheorghe Hagi, antrenorul Farului, înaintea partide din Gruia.

CFR Cluj – Farul se joacă sâmbătă, de la ora 21.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *