May 18, 2024

Eurodeputatul Daniel Buda a declarat, vineri, la Turda unde a luat parte de evenimentul de inaugurare a sălii polivalente Turda Arena că Regiunea de Nord-Vest este una dintre cele mai performante din Europa la capitolul absorbție de fonduri europene.

„Suntem în primele cinci sau șase regiuni la nivel European din perspectiva absorbției de fonduri europene”, a spus liderul PNL Cluj. El a precizat că numai Clujul a atras fonduri fonduri cât Cipru și Malta împreună. „Mi-aș dori foarte mult ca aceste fonduri să fie absorbite și în zona de est a României, care se situează printre ultimele trei locuri la nivel european. Este complicat să explicăm de ce cu aceeași legislație și mecanisme europene, unii pot și alții nu pot”, a spus eurodeputatul. Daniel Buda a avertizat că în prezent România beneficiază de 80 de miliarde de euro fonduri de la UE, precizând că din discuțiile pe care le-a avut cu comisarul pentru Coeziune veștile nu sunt tocmai bune. El a explicat că în viitor fondurile alocate pentru coeziune nu vor mai fi aceleași în perioada următoare de programare pentru că o mare parte din bani vor fi alocați pentru apărare.

„Este foarte important să luați fonduri europene pentru că nu vom mai avea această ocazie de a lua bani europeni care să se regăsească în viața de zi cu zi a cetățenilor. România a beneficiat de 90 de miliarde de euro de la UE din care contribuția noastră a fost de 30 de miliarde euro. Deci beneficiul net a fost de 60 de miliarde euro”, a spus Daniel Buda.

Întrebat care ar trebui să fie mandatul reprezentanților României în Parlamentul European în următoare legislatură, Daniel Buda a spus că eurodeputații români trebuie să se lupte pentru apărarea Politicii de coeziune și a Politicii agricole comune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *