May 18, 2024

Emil Boc a anunțat, sâmbătă, că își va depune candidatura pentru un nou mandat de „primar al Clujului”. Edilul a dezvăluit că a fost invitat de conducerea PNL să reprezinte România în Parlamentul European și nu demult i s-a propus să fie judecător la Curtea Constituțională, însă, spune Emil Boc, nu l-a lăsat inima să accepte propunerile, alegând să rămână acasă pentru a duce la nivelul următor mândria de a fi clujean.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui înregistrări video realizată în Piața Mihai Viteazul și care a fost prezentată pe o pagină de socializare.

 

„Vă mulțumesc pentru onoarea pe care mi-ați încredințat-o de a conduce acest minunat oraș. Împreună, am reușit să schimbăm în bine orașul nostru și să fim mândri ca suntem clujeni. Singur, poți să faci atât de puțin, ÎMPREUNĂ putem face atât de mult!. Vreau să aflați de la mine și nu din surse intermediare. Da, voi candidat pentru un nou mandat de primar al Clujului. Vă mulțumesc acelora care apreciați această decizie și pentru susținerea pe care mi-ați acordat-o pentru a duce Clujul la acest nivel la care se află astăzi.

În egală măsură respect punctul de vedere al celor care nu primesc cu bucurie această decizia pe care am luat-o. Pot să vă spun că am făcut tot ce a ținut de mine, am făcut ca acest oraș împreună cu dumneavoastră să-l ridicăm la nivelul care se află. Deci voi candidat în primul rând pentru a continua lucrurile bune pe care le-am făcut împreună aici la Cluj. În al doilea rând, voi candida pentru a menține Clujul pe primul loc la ceea ce înseamnă calitatea vieții. Știu că nu este totul perfect la Cluj, nicăieri nu curge lapte și miere, dar nicăieri nu este ca acasă. Am făcut un loc frumos, aici, la Cluj, pentru a ne putea întemeia o familie iar obiectivul meu este ca împreună cu dumneavoastră să facem din Cluj un loc frumos. Al treilea argument pentru care candidez este ca fiecare clujean să aibă șansa să aleagă să rămână la Cluj. Trebuie să nu fim obligați să plecăm de acasă din motive economice și să stăm acasă, să avem un salariu decent, să avem grijă de părinți, de bunici, de copii. De asta vreau să mă dedic cu drag în perioada următoare Clujului pentru a face din el locul în care să rămânem acasă. Candidez, de asemenea, pentru a duce la nivelul următor mândria de a fi clujean. Sunt mândru că sunt clujean, după cum în egală măsură sunt mândru că sunt român și european și vreau să să știe toată lumea cât de minunați sunt oamenii de la Cluj și ce frumos loc pe pământ este Cluj-Napoca. Vreau să ducem la nivelul următor acest nivel de mândrie al clujeanului, al Clujului. De asemenea, candidez pentru a pregăti Clujul viitorului, Clujul pentru anii 203- și 2050. Am munci foarte mulți ani la proiecte care duc Clujul la ani 2030-2050. Vorbim de spitalul regional, conectarea Clujului la autostradă, trenul metropolitan, metrou, centura metropolitană, pasajul de la Tăietura Turcului”, a spus Emil Boc.

El a dezvăluit că nu i-a fost ușor această decizie, mai ales că, precizează edilul, i s-a propus să devină membru în Parlamentul European iar în urmă cu ceva ani a putut să intre judecător la Curtea Constituțională. „Să știți că nu mi-a fost ușor să iau această decizie dar în egală măsură am luat-o cu inima deschisă și atât de simplu. Recunosc că am avut invitația de a merge la Bruxelles în Parlamentului European ca membru din partea României în Parlamentul European și îi mulțumesc domnului președinte PNL, Ciucă pentru invitația de pe care mi-a adresat-o. Acum câțiva ani am avut plăcerea de a fi invitat să fiu judecător la Curtea Constituțională, la București, dar de fiecare dată ceva nu te atrage, ceva nu te lasă să plăci. Este acel lucru pe care cum spunem noi românii că nu te trage inima. Singurul lucru care mă reprezintă, îl fac cu plăcere și nu simt oboseală pentru că fac ceea ce îmi place și de aceea am decis să rămân aici cu dumneavoastră și să construim o echipă mare cu care să mergem mai departe”, a transmis Emil Boc.

 

El a explicat că a ales să facă anunțul cu privire la candidatură din Piața Mihai Viteazul deoarece primul unificator al românilor a contribuit decisiv la ceea ce reprezintă națiunea română pentru eternitate. „Puteam să aleg un alt loc să transmit acest mesaj, dar am ales acest loc de suflet și Sfânt al clujenilor pentru că aici este Piața Mihai Viteazul. Avem statuia lui Mihai Viteazul, aici în inima Clujului, un Mihai Viteazul care a contribuit decisiv pentru ceea ce reprezintă națiunea română pentru eternitate. Știu o poveste frumoasă de la Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, despre Mihai Viteazul. El ne spunea că în anii de sub dominația Imperiului Habsburgic, românii din Transilvania aveau în casă tabloul lui Mihai Viteazul pe perete, iar când un țăran a fost întrebat de ce nu are în casă tabloul lui Franz Iozsef, atunci țăranul i-a arătat că pe o parte era chipul lui Franz Jozsef iar pe cealaltă era Mihai Viteazul. Asta înseamnă că românii din Transilvania nu l-au uitat pe Mihai Viteazul și românii din Transilvania chiar dacă nu erau recunoscuți ca națiune avea conștiința unei națiuni, aveau conștiința primului român care i-a unit pe toți românii într-un singur stat. Românii au prins curaj pentru că un domn din neamul lor a ajuns la conducere. De aceea Mihai Viteazul este atât de important pentru conștiința românilor.

Mihai Viteazul a inspirat românii. De aceea am ales Piața Mihai Viteazul pentru a sublinia cât este de important este pentru noi, românii, spiritul lui Mihai Viteazul”, a arătat Emil Boc. Edilul a mai explicat că municipiul Cluj-Napoca are nevoie de o dezvoltare policentrică în interiorul orașului și o dezvoltare metropolitană extinsă și integrată în afara orașului.

Totodată, edilul i-a îndemnat pe clujeni să meargă la vot în 9 iunie pentru alegerile locale și europarlamentare, precizând că „în democrație prin participarea tuturor la crearea voinței comunei se poate face un destin mai bun, mai cu pace și fără războaie”.

Cosmin PURIȘ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *