February 22, 2024

Sunt foarte multe motive pentru care ar trebui sa vizitezi Uganda. Poate nu stiai, dar celebrul Winston Churcill a iubit atat de mult aceasta tara, incat a numit-o “perla Africii”. Desi cand auzi de Uganda, te gandesti ca este extrem de dificil sa ajungi acolo, afla ca prin intermediul agentiei Oxigen Tour, poti accesa oricand o excursie Uganda organizata in cel mai mic detaliu. Uganda este o tara in care te poti bucura de lumina si de caldura soarelui pe tot parcursul anului. Daca iti doresti, de exemplu, in toiul iernii sa te duci intr-un loc unde este cald si bine, acesta este locul perfect.

Pe langa caldura soarelui, te va coplesi si caldura oamenilor. Cei din Uganda sunt oameni foarte prietenosi. Te vor primi cu bratele deschise si au modul lor propriu de a te face sa te simti binevenit.
Uganda este o tara relativ ieftina. Asa ca, este un loc de vacanta inedit unde nu trebuie sa cheltuiesi foarte mult pentru a te simti bine sau pentru a achizitiona lucrurile care iti plac.

Iti doresti sa explorezi? Uganda are frumuseti naturale inegalabile. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt:

1. Muntii Rwenzori care, conform National Geographic, este unul din locurile preferate de catre cei care fac catarari. Pentru cei curajosi, care reusesc sa ajunga cat mai sus, peisajul ce se va dezvalui in fata ochilor le va taia respiratia.

2. Muntele Elgon este un vulcan stins, un masiv solitar la granita dintre Uganda si Kenya. Zona din jurul acestui munte are doua parcuri nationale protejate pentru biodiversitatea prezenta.

3. Lacul Victoria este cel mai mare lac din Africa. A fost numit astfel in cinstea reginei Victoria a Marii Britanii, de catre exploratorul John Hanning Speke.

In Uganda vei avea avea parte si de o diversitate culturala datorita numarului mare de grupuri etnice. Fiecare grup etnic are propria limba, obiceiuri diferite, dar si viziuni diferite. Sunt peste 50 de limbi vorbite in Uganda. Astfel, toti turistii vor avea parte de experiente mai mult decat placute, dar si extrem de diverse. Multi dintre cei care ajung aici, nu pot sa plece din Uganda fara sa participe la un safari. Asta, deoarece sunt foarte multe parcurti nationale si rezervatii unde pot fi vazuti hipopotami, crocodili, elefanti, primate si specii uimitoare de pasari (sunt pestev 1040 specii).

Dupa atatea aventuri, cu siguranta ti se va face foame. Uganda are o cultura culinara extrem de bogata, asta datorita faptului ca fiecare trib are propriile feluri de mancare. O masa in Uganda este o adevarata celebrare si anumite feluri de mancare sunt preparate inca din toiul noptii pentru ca dureaza foarte mult. Unul din felurile cele mai populare din Uganda, intalnite adesea pe strada, este rolexul. Nu este vorba despre faimosul ceas. Este vorba despre o omleta, rulata in lipie cu rosii si ceapa. Cu sigurnata, seamana cu un fel foarte popular la noi. Acest fel de mancare se poate gusta la orice ora a zilei.

Uganda are de oferit foarte multe lucruri de oferit si nu sunt suficiente cuvintele pentru a descrie tot. Uganda trebuie vizitata si OxigenTour te va duce direct acolo, intr-o excursie de neuitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *