June 15, 2024

Dacă în ultimii ani pe raza municipiului Gherla nu au avut loc accidente în care să fie implicați copii este și meritul Poliției care periodic organizează întâlniri cu cei mici unde se prelucrează semnele de circulație Astfel de acțiuni educative au loc atât în grădinițe, cât și îm școli. La Grădinița „Căsuța Fermecată” de pe strada Parcului din Gherla a avut loc un concurs de îndemânare pewntru mersul cu bicicleta.

Este vorba despre o activitate în cadrul proiectului educțional de prevenire a victimizării copiilor, adresat preșcolarilor de grupa mijlocie și mică din județul Cluj, „De mic învăț să mă feresc de rele”. În competiție au intrat copiii grupei mari „Jópajtások”, îndrumați de prof. Magda Hideg și Erzsébet Sipos. Întrecerea a început la ora 10:00, copiii fiind gata de startul concursului. De la Poliția Municipiului Gherla au fost prezenți agent șef principal Ovidiu Bota Gujan, din cadrul Compartimentului Rutier și agent principal Anamaria Ficior, de la Compartimentul de Proximitate. În curtea grădiniței de la marginea frumosului parc gherlean s-a pregătit pentru preșcolari un traseu cu jaloane și indicatoare rutiere. Fiecare participant a trebuit să parcurgă corect traseul, respectând regulile de circulație însușite în cadrul activităților educative. Câștigătorii au fost cei care au reușit să termine proba în cel mai scurt timp. La final s-au acordat premii pentru învingători, o fată și un băiat. Aceștia urmează să participe la faza județeană a concursului, care are loc în luna mai, la Cluj-Napoca. Activitatea a avut un efect pozitiv asupra celor mici, care au avut astfel ocazia să se familiarizeze, cu regulile de circulație, atât ca bicicliști, cât și ca pietoni.

În ultima perioadă astfel de acțiuni cu participarea polițiștilor au avut loc și în celelalte grădinițe din municipiul Gherla, unde prevenirea evenimentelor rutiere constituie o importanță mare în activitatea cotidiană derulată de educatoare.

Szekely Csaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *