June 25, 2024

Elevii Liceului Teoretic ”Petru Maior” Gherla au parte de o primăvară bogată în satisfacții. Cunoscuta unitate de învățământ este reprezentată și în acest an cu succes la olimpiadele și concursurile școlare organizate de Ministerul Educației și Inspectoratele Școlare Județene.

Aproape că nu trece săptămână să nu consemnăm obținerea de noi premii la diferite discipline școlare. În acest an talentații elevi ai liceului au participat în premieră și la Olimpiada Națională Corală, unde la nivelul claselor V-VIII, au avut evoluții excelente, clasându-se la faza interjudețeană pe locul II, o performanță remarcabilă. La întrecerile desfășurate în sala de concerte Auditorium Maximum din Cluj-Napoca au participat cele mai bune formații corale școlare din zona Transilvaniei. Cu atât este mai valoroasă evoluția coriștilor gherleni cu cât la faza interjudețeană au fost reprezentate și formațiile unor școli de artă vocațională, care în programa de învățământ au incluse mai multe ore de specialitate și care periodic susțin concerte și alte spectacole. Copiii gherleni au dat dovadă de multă măiestrie și calități interpretative, atrăgând aprecierile membrilor exigentului juriu, din care au făcut parte cadre didactice din cadrul Academiei Naționale ”Gheorghe Dima” Cluj- Napoca și care au rămas cu o impresie bună despre nivelul de pregătire al unui cor aparținând unui liceu de provincie. Meritul este al tuturor celor 30 de elevi din clasele V-VIII și în mod deosebit profesoarei Cornelia Florea, dirijorul ansamblului, care se ocupă cu multă pricepere și profesionalism cu instruirea acestor copii minunați. Corul clasat pe locul doi la faza interjudețeană a Olimpiadei Naționale continuă cu succes tradițiile formațiilor similare ale liceului, premiate încă în anii 60 la diferite concursuri școlare județene sau chiar și naționale.

Premiul II al corului ”Armonia Junior” aparținând Liceului Teoretic ”Petru Maior” Gherla completează rezultatele de excepție obținute de elevii școlii și la alte discipline, unii dintre ei ajungând până la faza pe țară a olimpiadelor.

Szekely Csaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *