July 25, 2024

Universitatea Cluj a pierdut cel de-al doilea meci amical din Antalya, 1-3 în fața formației FK Partizani, campioana ultimului sezon din Albania. Trupa lui Ioan Ovidiu Sabău a controlat prima parte, dar partea a doua a partidei a devenit un coșmar pentru clujeni.

„U” Cluj a deschis scorul în minutul 27 pe fondul unei greșeli a albanezilor. Aflat în posesia balonului, unul dintre jucători s-a împiedicat și a pierdut posesia. Inspirat, Daniel Popa a preluat mingea și a înscris.

Partizani a egalat în a doua repriză, mai exact în minutul 51 din penalty. Albanezii au continuat să domine, creându-și două ocazii mari, însă datorită portarului Gorcea și apoi a stâlpului din dreapta al porții sale scorul a rămas 1-1.

În minutul 65, albanezii preiau conducerea iar în minutul 71 în urma unei execuții de la peste 20 de metri a lui Saliou Sembene scorul devine 3-1. În acel moment în poarta Universității se afla tânărul de 17 ani Iustin Chirilă.

„Obiectivul a fost atins, acela de a nu ne accidenta și să completăm pregătirea specifică. În prima repriză am controlat jocul. Dar în a doua repriză am făcut și schimbări. Am apreciat foarte mult efortul lor, dar sunt copii care au debutat, foarte tineri și e greu să facă față la un astfel de ritm. Dar acesta este și obiectivul, să îi formăm. Trebuie să fim mai rapizi, mai dinamici. Am arătat bine. E clar că am arătat bine în prima repriză. Avem jucători care au calitate”, a spus Ioan Ovidiu Sabău la finalul partidei.

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a început cu Plamen Iliev – Chipciu, Masoero, Mitrea, Roger – Bic, Doukoure – Al. Cîmpanu, R. Silaghi, I. Stoica – D. Popa.

În repriza secundă au evoluat Gorcea – Peteleu, G. Simion, Thalisson, Techereş – Popadiuc, Fossati, V. Gheorghe – D. Popa, Filip Ilie, Baciu.

”U” a învins formaţia turcă de ligă secundă Kocaelispor cu scorul de 1-0 (0-0), duminică, în primul test din Antalya, iar ultimul meci amical îl va susţine pe 12 ianuarie (16:00) cu Sabail (locul 5 în prima ligă din Azerbaijan).

 

C.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *