April 25, 2024

Adrian Mutu, antrenorul celor de la CFR Cluj a declarat, joi, că așteaptă o reacție rapidă a jucătorilor săi sâmbătă la Craiova, după eșecul cu Rapid București de pe teren propriu din etapa trecută. ”Jucătorii s-au antrenat bine în aceste zile, sunt concentrați. Știu și ei că avem nevoie de o victorie pentru a rămâne acolo sus”, a spus tehnicianul echipei din Gruia.

”Aștept o reacție rapidă a jucătorilor după meciul din etapa trecută. Am trecut peste această înfrângere chiar dacă este, să zicem așa, dureroasă, pentru că am avut ghinion mare la golul primit, dar sper că am și învățat din anumite greșeli pe care le-am făcut și la meciul următor să ne întoarcem pe drumul victoriilor..

Jucătorii s-au antrenat bine în aceste zile, sunt concentrați. Știu și ei că avem nevoie de o victorie pentru a rămâne acolo sus.

Aly Abeid este deja la noi, este apt de joc. Este un jucător care ne place și pe care ni l-am dorit de pe acum, chiar dacă semnase din vară cu noi. Sperăm ca atunci când va evolua pentru CFR să o facă bine.

FC U Craiova e o echipă periculoasă, o echipă imprevizibilă. Are jucători de valoare, cu calitate, și trebuie să fim foarte atenți pentru că dacă prind o zi bună, sunt greu de oprit. Pentru ei, ca și pentru noi, victoria este foarte importantă. Își doresc în play-off. Știm acest lucru, și știm că ne așteaptă un meci greu, și sper să-l câștigăm. Presiunea este pe ambele echipe.

E un sezon în care oricine poate câștiga cu oricine, dar poate pierde cu oricine, ceea ce este un lucru îmbucurător. Înseamnă că a crescut calitatea campionatului și, în general, e mai echilibrat decât în anii trecuți. Este un campionat mai greu decât cel precedent, dar e bine pentru spectacol și pentru a crește tineri jucători români într-un fotbal de calitate.

Vor fi niște modificări în echipă, cu siguranță, o să le vedeți sâmbătă.

Am avut o discuție cu patronul echipei, una normală. S-a încheiat și perioada de transferuri și a trebuit să luăm niște decizii. Le-am luat, și nimic mai mult, lucruri normale.

Nu mă afectează faptul că Manea nu și-a prelungit contractul cu CFR. Atât timp cât își face treaba, nu avem nicio problemă cu el. Tot ce am nevoie de la el este să fie profesionist ca și până acum, și să-și vadă de treaba lui cât timp îmbracă tricoul CFR-ului.

Camora a revenit la echipă, s-a antrenat cu noi în această săptămână. Nu este refăcut sută la sută, dar etse mult mai bine decât săptămânile precedente. Edte în lot. Din păcate, Kresic s-a accidentat din nou, în afară de el toti jucătorii sunt valizi.

Urmează meciuri grele, ultimele cinci din sezonul regulat, apoi încă zece importante în play-off. Fiecare meci e însă ca o finală. Atât timp cât alergăm după niște obiective, fiecare meci are importanța lui. Așa cum am spus de când am venit la CFR, important e să ne câștigăm meciurile fără să ne gândim la obiectivul final. O luăm meci cu meci, distanța față de FCSB este mare. Este greu, dar, cum se spune, să ne uităm la noi în grăsină și să ne câștigăm meciurile noastre, și apoi o să vedem”, a declarat, joi, Adrian Mutu, antrenorul feroviarilor din Gruia, înaintea partide de sâmbătă de la Craiova.

”Suntem pregătiți pentru meciul de sâmbătă. Avem nevoie de o reacție după ultimul meci. Sper că vom face un meci mare și vom câștiga. A fost o mare dezamăgire pentru noi înfrângerea cu Rapid, dar de a doua zi ne-am gândit doar la meciul cu Craiova și nu am stat prea mult să plângem după cele petrecute în meciul cu Rapid. Avem în continuare un program greu, cu echipe bune care au un moment bun, cum sunt Dinamo, Oțelul, să nu mai zic de Farul. Edte, deci, un program foarte încărcat și foarte greu. Distanța față de FCSB este destul de mare, dar suntem încrezători șicredem până la final că putem ajunge acolo sus. La Craiova mergem doar cu gândul la victorie, la cele trei puncte”, a spus și tânătrul jucător al clujenilor, Matei Ilie.

Înaintea meciului de sâmbătă, CFR Cluj este pe trei în clasamentul SuperLigii, cu 42 de puncte, cu 12 mai puțin decât are liderul FCSB, în timp ce echipa lui Adrian Mititelu este pe poziția a 12-a, cu 30 de puncte.

Meciul de sâmbătă din Bănie va începe la ora 21.30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *