May 23, 2024

Evaluarea pacientului Florin Piersic arată o îmbunătăţire a valorilor/indicatorilor biologici şi o ameliorare a stării sale generale, a anunţat Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular Bucureşti „Foişor”.

„Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineaţa de 11.05.2024, arată o îmbunătăţire a valorilor/indicatorilor biologici şi o ameliorare a stării generale. A început procesul de mobilizare activă al pacientului, care este cooperant, s-a ridicat în picioare la marginea patului după mai multe săptămâni”, a precizat comunicatul unităţii spitaliceşti, semnat de managerul interimar As. Univ. Dr. Şerban Dragosloveanu.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunțat sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, operat la Spitalul „Foişor” din Capitală, este una favorabilă, dar că pericolul nu a trecut.

„Am şi eu informări periodice. Cel puţin ultima, pe care am avut-o dimineaţă devreme, era favorabilă. Evoluţia este favorabilă, parametrii biologici s-au îmbunătăţit şi, aşa cum aţi aflat din comunicatul de presă emis ieri de către Spitalul de Ortopedie „Foişor”, el este autonom, se alimentează singur, bea lichide, vorbeşte, deci starea este în ameliorare. Sigur că aşteptăm să treacă această perioadă critică după o intervenţie operatorie complexă cum a avut dânsul şi ulterior să poată fi tratată până la finalitate infecţia aceasta sistemică pentru care a venit în Bucureşti”, a precizat Rafila.

Potrivit acestuia, având în vedere vârsta înaintată a actorului şi patologia sa, pericolul nu a trecut încă.

„Este evoluţia unei persoane cu vârsta de 88 de ani, cu alte afecţiuni. Nu poţi să spui niciodată că lucrurile sunt fără vreun fel de pericole. Trebuie să sperăm. Dânsul are o abordare pozitivă, este optimist şi cred că lucrul ăsta este important în economia managementului acestui caz care a stârnit interesul firesc a marii majorităţi a cetăţenilor din România”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *