June 25, 2024

Pompierii clujeni au fost solicitați, marți seara, să intervină pentru stingerea unui incendiu de litieră în apropiere de Drumul Sfântul Ioan din municipiul Cluj-Napoca. Apelul a fost lansat în jurul orei 18 iar la fața locului acționează trei echipaje operative ale ISU Cluj și personal din cadrul Ocolului Silvic.

„Focarele incendiului au fost localizate, pompierii acționând pentru lichidarea în totalitate a acestora și identificarea focarelor ascunse. Nu au fost persoane care să solicite consult medical în urma acestui eveniment”, a anunțat ISU Cluj.

Pentru protejarea și evitarea incendiilor la fondul forestier pompierii reamintesc următoarele măsuri de prevenire: nu aprindeți focul și nu fumați în pădure sau la o distanță mai mică de 100 m față de zonele împădurite; nu aprindeți focul în perioadele caniculare sau atunci când bate vântul; preparați hrana numai locurile special amenajate pentru acest lucru; supravegheați copiii pentru a nu se juca cu focul; mențineți curățenia în pădure.

Tot marți după amiază, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Florești au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins vegetația uscată din apropierea străzii Cetății din localitatea Florești. Stingerea flăcărilor a fost realizată imediat de către echipajul operativ, fiind împiedicată propagarea acestora mai departe de limitele în care au fost găsite.

„Reamintim faptul că începând din luna octombrie a anului trecut arderea vegetației uscate este interzisă! Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice și de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice, conform alineatului (1) al articolului 96 din Ordonanța de Urgență 195 din 2005 privind protecția mediului, modificată de Legea nr. 265 din 2006 și completată de Ordonanța de Urgență numărul 38 din 2022”, a anunțat ISU Cluj.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *