June 20, 2024

CFR Cluj joacă, joi, la Craiova, locul doi în clasamentul SuperLigii, fapt care ar salva oarecum parcursul sub așteptări al echipei din acest an. Dacă ținem cont că o eventuală clasare pe treapta a treia ar garanta participarea în viitorul sezon al Conference League doar după un meci de baraj cu o echipă din play-out, meciul din Bănie capătă o importanță capitală pentru feroviari.

Antrenorul interimar al feroviarilor, Francisc Dican, este convins că jucătorii CFR-ului au valoare și starea de spirit necesară să treacă peste înfrângerea cu 5-1 în fața campioanei Farul Constanța, și să-și îndeplinească obiectivul rămas în acest sezon.

”Trebuie să găsim resurse pentru a depăși momentul de la Constanța, și sunt sigur că jucătorii CFR-ului au valoarea necesară și starea de spirit ca să treacă peste acest șoc, și să reușim să facem un joc bun la Craiova. Să cauți acum motive și explicații pentru ce s-a întâmplat, aș fi penibil. Să zic că prima repriză am fost destul de modești, dar a doua repriză cred că meritam mai mult de un gol, dar la 5-1 e mai greu să găsești explicații.

În Giulești putem să spunem că s-a întâmplat la fel ca în meciul cu Farul, echipă căreia i-a ieșit totul, așa cum ni s-a întâmplat și nouă în meciul cu Rapid. Cam asta a fost diferența.

Jocul de la Craiova ar cam fi ultimul în care am putea să scoatăm puncte, pentru a mai putea spera la podium. La ei s-a potrivit schimbarea de antrenor, când l-au numit pe Costel Gâlcă eu le-am și spus colegilor că e cel mai rău lucru care ni s-ar fi putut întâmpla, să-l pună pe el antrenor.

Trebuie să avem altă altitudine, să avem altă stare de spirit, să fim un grup, și să repetăm ceea ce am făcut în deplasarea cu Rapid, și sper într-un rezultat pozitiv. Jocul de la Craiova e primordial.

Bîrligea e accidentat, a avut o contractură, să vedem până la ora meciului cum va evolua, dar nu sunt prea multe șanse să-l putem folosi, dar va reveni în lot Ajeti, după o perioadă lungă de accidentare, și care va face deplasarea cu noi. E un jucător important, prin experiența lui, prin calitatea pe care o are, e foarte important să-l avem alături de noi.

Mitriță e un jucător determinant pentru Craiova, cam la fel cum e Coman la FCSB, poate va reveni la jocul cu noi, o să vedem, în două zile se pot întâmpla multe.

Repet, în ceea ce ne privește pe noi, la Craiova se joacă locul doi în SuperLigă. În cazul unei victorii, Craiova se vor distanța la cinci puncte de noi, și atunci ar fi foarte dificil să-I mai ajungem. Plus că au și avantajul rezultatului direct”, a spus Francisc Dican, la conferința de presă de marți, de dinaintea meciului de la Craiova.

”Eu nu cred că acum două săptămâni eram mai puternici și acum suntem mai slabi, suntem o echipă mare și astfel de momente se mai întâmplă în fotbal. Din păcate, ni s-a întâmplat nouă, dar acum avem obligația de a merge tot înainte, să ne adunăm și să ne gândim la meciul următor.

Nu cred că va fi un meci decisiv, dar e un meci foarte important peentru moralul nostru, în primul rând, și vom face orice ca să câștigăm la Craiova”, a spus și fundașul feroviarilor, Vasile Mogoș.

Meciul dintre CS Universitatea Craiova și CFR Cluj se joacă joi, de la ora 21.45, pe stadionul din Bănie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *