February 29, 2024

Avanpremiera pentru sufletele pasionate de jocuri video și muzică orchestrală se apropie la Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj-Napoca! Vineri, pe 2 februarie, de la ora 19:00, intrarea într-o lume fascinantă va fi deschisă pentru toți cei dornici să trăiască o experiență muzicală aparte. Sub bagheta fermecată a dirijorului Stefan Geiger, Filarmonica va aduce în fața publicului un spectacol special, dedicat gamerilor și melomanilor deopotrivă.

În universul sonor al jocurilor video, de la epoca Sonic the Hedgehog la titluri contemporane precum Fortnite și The Last Guardian, coloanele sonore au devenit adevărate opere de artă. De la geniile muzicii ca Masato Nakamura și Takeshi Furukawa la talentele contemporane precum Daniel Sadowski, Gareth Coker, Jeremy Soule sau Jesper Kyd, muzica din jocurile celebre a captivat inimile și imaginațiile gamerilor din întreaga lume. Aceste coloane sonore au transformat experiența jocurilor în adevărate călătorii emoționale, marcând momente importante și creând legende.

Programul spectacolului va include suite simfonice inspirate din universurile sonore ale unor titluri precum Sonic the Hedgehog, Clash of Clans, Fortnite, The Last Guardian, Skyrim, Ori and the Blind Forest, Chrono Cross și Assassin’s Creed. De la aventuri incredibile și peisaje noi și captivante până la misiuni provocatoare și conexiunea cu prietenii, coloanele sonore ale jocurilor video ne poartă în lumi fantastice și ne oferă senzații unice.

Dirijorul Stefan Geiger, cu un talent muzical înrădăcinat în genele sale și o carieră impresionantă, va fi ghidul nostru în această călătorie muzicală. Crescut într-o familie în care muzica a fost mereu prezentă, Stefan Geiger și-a început explorarea universului muzical încă din copilărie, îndrumat de pasiunea și devotamentul față de arta sonoră. Cariera sa bogată l-a purtat prin cele mai prestigioase orchestre din lume, iar în prezent, își împărtășește talentul și pasiunea în Brazilia, fiind dirijorul Orchestrei Sinfônica do Paraná și director muzical general al Teatrului Guaira din Curitiba.

Astfel, vineri, 2 februarie, la Filarmonica de Stat Transilvania, ne așteaptă o seară magică, în care universurile jocurilor video se întâlnesc cu muzica clasică într-un spectacol ce promite să rămână vie în inimile tuturor celor prezenți. Un rendez-vous al pasiunilor și emoțiilor, sub îndrumarea maestrului Stefan Geiger, pentru a celebra fascinația muzicii dincolo de limitele convenționale.

Mara A. MUNTEAN

Foto: Bogdan Meseșan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *