February 22, 2024

Magistratul Dana Gîrbovan a obținut un nou mandat de preşedinte al Curţii de Apel Cluj. Judecătoarea va deține această funcţie timp de încă trei ani după ce a câştigat concursul organizat pentru ocuparea acestui post de Consiliul Superior al Magistraturii.

CSM a scos la concurs funcția  de președinte la Curtea de Apel Cluj și la judecătoriile din Gherla, Turda și Huedin. Totodată a fost scoasă la concurs funcția de președinte la nivelul Tribunalului Militar Cluj.

Dintre acestea doar pentru funcția de președinte al Curții de Apel Cluj a existat candidat. Este vorba de actualul președinte al instanței, magistratul Dana Gîrbovan. Pentru celelalte funcții nu s-a încumetat nimeni să intre în competiție.

 

Concursul a avut trei probe: testare psihologică; susținerea unui proiect de conducere; examen de management.

În urma evaluării, Dana Gîrbovan a obținut la prezentarea proiectului de conducere nota 10 iar la examenul de management nota 9,60, media fiind de 9,80.

Dana Gîrbovan ocupă această funcție din ianuarie 2021. Dana Gîrbovan are o experiență de aproape 20 de ani în magistratură. Dana Gîrbovan este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a Institutului Național al Magistraturii. Și-a început cariera ca judecător stagiar la Judecătoria Zalău, în anul 2001, iar din anul 2008 este judecător la Curtea de Apel Cluj, secția Civilă.

În anul 2007, Dana Gîrbovan a fondat „Uniunea Națională a Judecătorilor din România” cu scopul de a genera dezbateri privind sistemul judiciar și de e identifica soluții la problemele din sistem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *