June 25, 2024

Pre┼čedintele Klaus Iohannis a declarat, mar┼úi, c─â a abordat, ├«n cadrul ├«ntrevederii avute la Casa Alb─â cu pre┼čedintele Joe Biden, ┼či subiectul candidaturii sale la ┼čefia Alian┼úei Nord-Atlantice.

ÔÇ×┼×i acest punct a fost atins ┼či ├«mpreun─â am decis s─â continu─âm dialogulÔÇŁ, a afirmat Klaus Iohannis, ├«ntr-o declara┼úie acordat─â presei, la Ambasada Rom├óniei de la Washington.

├Äntrebat dac─â exist─â riscul de a nu exista consens ├«n privin┼úa ┼čefiei NATO p├ón─â la Summitul NATO din iunie, Klaus Iohannis a admis c─â exist─â acest risc, dar a subliniat c─â este bine s─â fie doi candida┼úi.

ÔÇ×Aceste discu┼úii nu se fac publice ┼či nu o s─â m─â apuc eu s─â spun ce a spus pre┼čedintele Biden. Eu v─â spun ce am spus eu acolo, dar discu┼úia nu a fost una lung─â, a fost una relativ scurt─â ┼či, dac─â m-a┼úi ├«ntrebat dac─â exist─â riscul s─â nu existe consens, da, exist─â riscul. ┼×i tocmai de aceea cred c─â este foarte bine s─â existe dou─â candidaturi, s─â existe doi candida┼úi, care, ├«n general, sunt considera┼úi acceptabili am├óndoi, pentru c─â o organiza┼úie puternic─â are nevoie ┼či de competi┼úii puterniceÔÇŁ, a punctat ┼čeful statului rom├ón.

El a respins ideea potrivit c─âreia dac─â exist─â doi candida┼úi pentru ┼čefia NATO se va rupe unitatea Alian┼úei Nord-Atlantice.

ÔÇ×┼×i, p├ón─â la urm─â, unul dintre cei doi candida┼úi probabil va fi ales urm─âtorul secretar general. Important este s─â nu amestec─âm lucrurile. Au fost unii care au spus c─â dac─â sunt doi candida┼úi se rupe unitatea Alian┼úei. Nici vorba de a┼ča ceva! Alian┼úa este puternic─â, mergem mai departe. Dar este bine s─â fie doi candida┼úi, pentru c─â atunci exist─â posibilitatea de a deschide noi teme de dezbateri ┼či exist─â, evident, ┼čansa s─â facem lucrurile s─â mearg─â mai bineÔÇŁ, a ar─âtat pre┼čedintele Iohannis.

Klaus Iohannis a avut mar┼úi o ├«ntrevedere, la Casa Alb─â, cu pre┼čedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *