February 29, 2024

La Gherla sunt continuate investițiile începute anul trecut. Edilii municipiului Gherla au debutat în noul an cu multe proiecte noi, dar sunt consecvenți și în finalizarea lucrărilor începute în 2023. Toate aceste obiective sunt amplasate la marginea parcului mare, în vecinătatea stadionului. Numai acolo s-a găsit teren liber edificării celor trei construcții.

Este vorba de Centrul de pregătire profesională, Bazinul didactic acoperit și noua creșă. Sunt trei investiții de o  mare importanță în viața socială a urbei, mai ales că de ultimele două a fost mare nevoie. Centrul de pregătire profesională este deja terminat, acolo sunt oferite condiții bune perfecționării personalului din mai multe domenii de  activitate. La fel, Bazinul didactic acoperit se află într-o fază avansată de lucru, urmează ca în cursul acestui an să fie rezolvată dotarea interioară. De foarte mulți ani copiii și părinții așteaptă inaugurarea unui bazin acoperit, unde să se instruiască în acest frumos sport. Iată, prin grija Primăriei, în sfârșit, în orășelul de pe Someș se realizează și o astfel de locație, o adevărată bijuterie a sportului local, unde în afară de construirea unei săli de sport tip Năstase în curtea Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” nimic nu s-a făcut în acest domeniu, de starea degradabilă a stadionului nici nu mai vorbim. Poate că după alegerile din acest an se va rezolva şi această problemă, ar fi timpul. În imediata apropiere a bazinului se ridică noua creşă, un alt plan al administraţiei locale. Constructorii au trecut deja de faza fundaţiei, urmând ca odată cuîmbunătăţirea vremii să-şi continue lucrarea. Cu toate că în municipiul Gherla faţă de anii 80 a scăzut natalitatea, populaţia a solicitat amenajarea unei creşe noi. Până în anul 1990 în localitate funcţionau două creşe, ambele desfiinţate , în clădirile respective funcţionând de-a lungul anilor săli de fitness sau cabinete de medicină familială. Adevărul este că , la Gherla au scăzut drastic naşterile, iar femeile neavând loc de muncă s-au îngrijit acasă de bebeluşi. Majoritatea mamelor apelează la naştere la unităţile medicale de stat şi privat din Cluj- Napoca. Totuşi, în ultimii ani multe femei au solicitat construirea unei creşe, care, iată, se află în atenţia edililor.

Desigur, după stabilirea bugetului local, la Gherla vor fi planificate şi alte investiţii edilitar-gospodăreşti, despre care vom relata la timpul potrivit.

Szekely Csaba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *