July 25, 2024

În ultimii ani stadionul din parcul municipiului Gherla a dat multe bătăi de cap edililor, dar şi populaţiei, mai ales cetăţenilor cu bun simţ şi cu responsabilitate civică.

Adevărul este, baza sportivă din oraşul de pe Someş a fost ani de zile un spaţiu al nimănui. Aici și-au stabilit locul pentru întâlniri diurne, dar și nocturne, grupuri de tineri, unii certați cu civilizația. Acum lucrurile par să ia o altă turnură. În timp, pereții tribunei principale au fost mâzgăliți cu diverse inscripții, iar băncile tribunei s-au acoperit de semințe. La tribuna mică au fost rupte bucăți de lemne din podea și a apărut un depozit de peturi de tot felul, plus alte gunoaie. Deși Primăria, care este administratorul locației, a avut la stadion un responsabil, cazat chiar în incintă, de multe ori acesta nu și-a făcut datoria corespunzător. Pentru a reglementa situația de la această locaţie, municipalitatea are acum în vedere implementarea unui regulament pentru activitatea de la stadion. Regulament nou la stadion, ce nu a existat până acuma.Primăria a lansat recent în consultare publică noul „Regulament de organizare și funcționare a Bazei sportive Olimpia din Municipiul Gherla”. Actul reglementează desfășurarea activităților în incinta stadionului și stabilește o serie de reguli și interdicții. Actul respectiv urmează să fie supus la vot și aprobat într-o ședință de Consiliu local viitoare. Important este, administraţia locală şi-a pus piciorul în prag şi doreşte să facă ordine la baza sportivă , una din cele mai vechi din judeţul Cluj.

Iată că Primăria Municipiului Gherla pe acest an are planuri mari şi în asigurarea unor condiţii mai bune de practicarea exerciţiilor fizice şi a sportului. Noi sugerăm şi reamenajarea pistei de atletism din jurul terenului de fotbal, unde iarba creşte ca pe…câmp. Păcat, fiindcă din urbea clujeană au pornit pe drumul sportului de performanţă multe talente tinere, în zilele noastre ele se pregătesc pe aleile parcului, pista de la stadion efectiv nu se poate folosi pentru antrenamente… Să luăm exemplul edililor comunei Iclod, care pe IclodArena dispun de pistă de alergare ca pe marile stadioane europene!

Szekely Csaba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *